Thomas Cook müdürü açıkladı: Alman turist Türkiye konusunda artık rahat

Thomas Cook müdürü açıkladı: Alman turist Türkiye konusunda artık rahat
Thomas Cook Satış Müdürü Dirk Schachtsiek, şirketin en büyük acente etkinliği TravelGames için geldiği İzmir-Özdere'de TurizmGüncel'e açıklamalarda bulundu. Alman turistin Türkiye'ye gelme konusunda artık rahat olduğunu kaydeden Schachtsiek, son birkaç yılda yaşanan düşüşün ise güvenlikten değil politik gerilimden kaynaklandığını ifade etti.


TurizmGüncel

Thomas Cook Satış Müdürü Dirk Schachtsiek, Türkiye'nin Thomas Cook için çok önemli bir destinasyon olduğunu belirtti. Schachtsiek, ''Thomas Cook ve onun diğer şirketleri Öger Tours ile Neckerman'ın büyük sayılardaki müşterisi Türkiye'de tatil yapıyor. Bu nedenle şirket olarak Türkiye'yi destekliyoruz. TravelGames gibi büyük bir etkinliği Türkiye'de yapmamız da bunun göstergesi. Etkinliği birlikte yaptığımız partnerlerimize, özellikle de Tonbul ailesine çok teşekkür ediyorum'' dedi.



''İZMİR BÖLGESİ ALMANYA'DA ÇOK FAZLA TANINMIYOR''

Dirk Schachtsiek, TravelGames etkinliği için neden İzmir'i tercih ettikleri şeklindeki sorumuza ise, ''Türkiye'nin bu bölgesi Almanya'da çok iyi tanınmıyor. Bu nedenle bölgeyi öne çıkarmayı planladık. Öte taraftan, Club Marvy efsanevi bir otel ve biz hem bölgeyi hem de bu oteli acentelerimize tanıtmak istedik.'' şeklinde yanıt verdi.

TravelGames'i nerede yapacaklarına karar vermeden önce acentelere 'Özdere'ye daha önce gittiniz mi? diye sorduklarında neredeyse hiç el kalkmadığını kaydeden Schachtsiek, ''Antalya'yı hemen tüm acenteler yakından tanıyor. Biz, bu bölgeye daha fazla turist getirmek istiyoruz.'' dedi.

''TÜRKİYE GÜVENLİ BİR ÜLKE''

Alman Seyahat Birliği'nin (DRV) güvenliği gerekçe göstererek Kuşadası'nda yapacağı kongreyi iki defa iptal ettiğini hatırlatarak, ''Siz Türkiye'd turistler için bir güvenlik riski görüyor musunuz?'' sorusunu sorduğumuz Dirk Schachtsiek, 'hayır' diyerek şu ifadeleri kullandı:

''Bana soracak olursanız, son birkaç yılda yaşananlar güvenlikten ziyade politikanın bir sonucuydu. Gerilen iki ülke ilişkileri, hem satışı yapan acentelerin hem de tatilcilerin kendini rahat hissetmemesini beraberinde getirdi. Acenteler, müşterilerine 'Türkiye'ye gidin' tavsiyesinde bulunmadılar.''

''ALMANLAR TÜRKİYE'YE GELME KONUSUNDA KENDİNİ RAHAT HİSSEDİYOR''

Türkiye-Almanya ilişkilerindeki gerilimin ortadan kalkmasıyla birlikte durumun değiştiğini ifade eden Thomas Cook müdürü, ''Şu anda Almanlar Türkiye'ye gelme noktasında kendilerini çok rahat hissediyorlar. Geride bıraktığımız iki yılda acenteler müşteriye Türkiye ürününü sunmadı. Bunu en net geçen yıllardaki acente satışları ile online satışlar arasındaki farktan gözlemledik. Klasik acenteler Türkiye'yi satmadığı için Türkiye'ye dönük online satışlarda büyük artışlar kaydedildi.'' ifadelerini kullandı.

''ALMANYA'DA YAŞAYAN HERKES ZENGİN DEĞİL''

Türk otelcilerin Avrupa pazarlarında fiyatların düşük olmasından ve üst gelir grubunu ülkeye çekememekten yakındığını hatırlattığımız Schachtsiek, Türkiye'nin sahip olduğu fiyat-kalite dengesine dikkat çekti. Alman ailelerin Türkiye'ye dönmesinin önemine değinen Dirk Schachtsiek, ''Öte taraftan Almanya'da yaşayan herkes zengin değil. Sadece Almanya'da değil, Avrupa'nın başka yerlerinde de uygun tatil seçenekleri arayan çok sayıda insan var. Bu insanlar Türkiye, Mısır veya Tunus gibi destinasyonlarda tatil yapıyor.'' dedi.

''CLUB MARVY ALMANYA PAZARI İÇİN ÇOK İLGİNÇ BİR ÜRÜN''

Club Marvy tarzındaki yeni otel konseptlerinin yaygınlaşmasının önemine değinen  Dirk Schachtsiek, ''Club Marvy'nin Almanya pazarı için çok ilginç bir ürün olduğunu düşünüyorum. Bu tip otellerdeki fiyatlar ister istemez diğerlerinden daha yüksek oluyor. Eminim müşterilerimiz bu tip otellere ilgi gösterecektir. Ancak biraz zamana ihtiyaç var. İnsanların önce bu tesisleri tanımaları gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

''ACENTE GEZİLERİ SATIŞA DİREKT YANSIYOR''

Destinasyonlara yaptıkları acente organizasyonlarının, söz konusu destinasyonun satışına direkt etki ettiğini gözlemledikleri bilgisini veren Schachtsiek, ''Almanya'da tatil satışlarının hala yüzde 60'ı acenteler aracılığıyla yapılıyor. Çünkü acentenin müşteriye tavsiyede bulunması çok önemli. Destinasyona yapılan acente gezisi öncesindeki satışlarla gezi sonrasındaki figürler büyük farklılıklar arz ediyor.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 04.05.2018 - 14:43:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.