Thomas Cook Airlines 'sadece koltuk' satışlarının oranını yüzde 40'a çıkarıyor

Thomas Cook Airlines 'sadece koltuk' satışlarının oranını yüzde 40'a çıkarıyor
Kapasitesinin büyük bir bölümünü Thomas Cook'un operasyonlarına ayıran şirketin havayolu bölümü, bundan sonra sadece koltuk satışlarının ağırlığını arttıracak.


Savaş Daş - TurizmGüncel

2011 yılında toplam kapasitesinin sadece yüzde 27'sini piyasaya sunan Thomas Cook Airlines, 2014 yılı itibariyle toplam kapasitesinin yüzde 35'ini piyasaya sunuyor. İngiliz turizm medyasında yer alan haberlere göre şirket, önümüzdeki yıl toplam kapasitesinin yüzde 40'lık bölümünü 'sadece koltuk' olarak satmaya başlayacak. Thomas Cook'un aldığı karar, tur operatörünün sürekli kapasite düşürmesine bağlandı.

Thomas Cook İngiltere CEO'su Christoph Debus, şirketin Almanya ayağındaki havayolunun toplam kapasitesinin sadece yüzde 28'lik bölümünü kendi tur operatörüne ayırdığını belirterek, İngiltere havayolunun da benzer bir noktaya ulaşmak istediğini ifade etti. Debus, Thomas Cook Airlines'ın önümüzdeki yılki kapasitesinin yüzde 40'lık bölümünü sadece koltuk olarak satacağını kaydetti.

Thomas Cook müşterilerinin yaklaşık yüzde 85'lik bölümü şirketin kendi havayolu ayağıyla tatile gidiyor. Christoph Debus, bu oranı yüzde 50 civarına düşürmeyi hedeflediklerini belirtti.





Bu Haber 19.09.2014 - 14:37:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.