Terkedilmiş havalimanı 7 milyar euroluk yatırımla tatil köyü olacak

Terkedilmiş havalimanı 7 milyar euroluk yatırımla tatil köyü olacak
Yunanistan'ın başkenti Atina'da sahil kenarında bulunan, terk edilmiş ve şu anda geçici sığınmacı kampı olarak kullanılan Hellinikon Havalimanı'nın, 7 milyar euroluk yatırımla Avrupa'nın en büyük tatil köyü haline getirilmesi planlanıyor.


Bir zamanlar Atina'nın tek havalimanı ve 13.5 milyon insanın durağı olan Hellinikon 2001 yılında kapatılmıştı. O tarihten bu yana kaderine bırakılan havalimanını 'dönüştürmek' için çok sayıda proje teklif edilmişti.

Sputnik'in haberine göre, Lamda Development şirketi havalimanını çok sayıda otelin, evin ve mağazanın yer aldığı bir tatil köyüne dönüştürmeyi planlıyor.

7 MİLYAR EUROLUK YATIRIM YAPACAK

​7 milyar euro ayrılan proje hakkında açıklamalarda bulunan Lamda Development Başkanı Odisseas Athanasiou, "Bu proje, dış sermayedarların Yunanistan’da yatırıma yönelik psikolojilerini değiştirecek türden" dedi.

Athanasiou, alandaki ilk çalışmaların 2017 yılının ilk yarısında başlayacağını, binaların büyük bir kısmının ise 2020 yılında hazır olmasını umduklarını ifade etti.

Bin 530 hektarlık alana uygulanması planlanan projenin geçen yıl 23.5 milyon turistin ziyaret ettiği Yunanistan turizmine farklı bir ivme kazandırması bekleniyor.

Havalimanı, şu anda 3 binden fazla mülteciye ev sahipliği yapıyor. Yunanistan hükümetinin, burada bulunan mültecileri ülke içerisindeki başka alanlara taşıyacağı belirtiliyor.







Bu Haber 29.07.2016 - 10:56:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.