TEOG ve 1 Mayıs turizmcilere yaradı, oteller doldu

TEOG ve 1 Mayıs turizmcilere yaradı, oteller doldu
Hafta sonu tatilinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile birleşip 3 güne çıkması, turizmcilerin yüzünü güldürdü. TEOG sınavı tatilinin ardından cuma gününü de birleştirebilenler tatili 6 güne çıkarırken, yurdun dört bir yanındaki tatil yörelerine akın eden tatilciler otellerin doluluk oranlarını yüzde 100’e taşıyarak turizmciye moral oldu.



Gazete Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, 2009’dan bu yana resmi tatil olan 1 Mayıs’ın bu sene pazartesi gününe denk gelmesi, turizmcilerin ve tatilcilerin yüzünü güldürdü.

Türkiye’nin her tatil bölgesinde otellerin hemen hemen hepsinin dolu olduğunu belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Hava sıcaklıklarının 27-28 dereceyi bulması, tatilcilerin sahillere akın etmesine neden oldu. Geçtiğimiz 3 gün boyunca Ege sahillerindeki oteller yüzde yüz dolulukla çalıştı” dedi.

'2017 DAHA İYİ GEÇECEK'

Ulusoy, kültür turizmine de ilginin yoğun olduğunu kaydederek, “Tatilciler, Kapadokya ve Safranbolu’daki otellerin tamamına yakınını doldurdular. Bu seneki 1 Mayıs’ta kültür turları öne çıktı” diye konuştu. TÜRSAB Başkanı, yaşanan doluluk oranlarının da etkisiyle, turizm sektörünün 2017’nin geçtiğimiz yıla göre daha iyi geçmesini beklediğini sözlerine ekledi.

YER BULAMAYANLAR GERİ DÖNDÜ

Çanakkale’ye bağlı Bozcaada’da otellerin yüzde 100 doluluğa ulaşması, adaya rezervasyon yaptırmadan gelenlerin konaklayacak yer bulmalarını zorlaştırdı. Cumartesi günü, Geyikli iskelesinden Bozcaada’ya geçecek araçların oluşturduğu araç kuyruğu zaman zaman 2 kilometreyi buldu. Adada kalacak yer bulamayan tatilciler ise adadan ayrılmak zorunda kaldı. İstanbul’a yakın Kıyıköy, İğneada ve Şarköy’de de yer bulmak zorlaştı.

EGE 3 GÜNDE 150 MİLYON TL CİRO YAPTI

3 günlük tatilin Ege turizm sektörüne 150 milyon TL’lik bir katkı yarattığını kaydeden Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler ise, “Ege’ye gelen 200 bin tatilci, çoğunlukla Foça, Bozcaada, Alaçatı, Asos gibi butik bölgeleri tercih etti. 65 bin yatak bulunan Ege Bölgesi’nde otellerin yüzde 100’e yakını doldu” dedi.

Etstur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek ise, “TEOG tatiliyle birleşen 1 Mayıs tatilinde 35 bin kişiye tatil yaptırdık. Kıbrıs, Antalya ve Karadeniz kültür turlarında yüzde yüz doluluğa ulaşıldı” dedi.


Bu Haber 02.05.2017 - 09:24:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.