Temel Kotil: THY'de daha onlarca yıl göreve devam edebilirim

Temel Kotil: THY'de daha onlarca yıl göreve devam edebilirim
THY Genel Müdürü Temel Kotil, ayrılacağına dair haberlere ve THY'nin önümüzdeki dönem planlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Dünyanın her yerinde yeni hatlar açarak büyümeye devam edeceklerini söylene THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Asıl büyümeyi frekans derinliğinde, yani dikey büyümede göreceksiniz. Gelen uçakları daha çok sefer artırmada kullanacağız" dedi. Sabah gazetesine açıklamalarda bulunan Kotil, THY'nin global havacılık sektöründe rekabetin iyice kızıştığı bir dönemde emin adımlarla ilerlediğini söyledi. "2006'da bir yılda 24 yeni hat açtığımızda göze batıyordu. Şimdikiler pek göze batmıyor" diyen Kotil, bu yıl daha çok dikey büyüme gerçekleştireceklerinin altını çizdi. Kotil, "Gelen uçakları daha çok sefer artırmada kullanacağız. Avrupa'da yeni şehirlere uçacağız. Afrika başta olmak yeni noktalar geliyor" dedi.

İŞLER 10 YILDA BİTMİYOR

THY'den ayrılacağı yönünde yapılan yorumları da Emirates CEO'su Tim Clark'a atıf yaparak değerlendiren Kotil, 12 yıldır görev yaptığı THY'de 10 yıldır da genel müdür olduğunun altını çizdi. Kotil, "Tabi bu uzun bir süre. Herkes 'değişiklik yapar mısınız' diye soruyor. Tim Clark bugünkü Emirates'i meydana getiren kişidir. 1986 yılından beri Emirates'in başında. Dolayısıyla 10 yılda bu işler bitmiyor" dedi.

REKABET DAHA DA KIZIŞIYOR

THY'nin pazar payının genel müdürlük görevinin ilk yıllarından itibaren büyüdüğünü söyleyen Kotil, "Oran büyüyorsa ben yorulmadım demektir. Bu da, göreve yıllarca devam edebilirim anlamına geliyor. Bu yıl özellikle THY'de olmak istiyorum" dedi. Kotil, THY'nin bu dönemde hem Batılı hem Doğulu hem de Körfez'deki havayolu şirketleriyle daha fazla rekabet edeceğini vurguladı.


Bu Haber 01.03.2015 - 09:53:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.