TAV, Sabiha Gökçen'in yüzde 40'ı için Limak'a ne kadar ödeyecek?

TAV, Sabiha Gökçen'in yüzde 40'ı için Limak'a ne kadar ödeyecek?
Gündeme bomba gibi düşen Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki Akfen hisselerinin TAV'a satılmasının perde arkasında ne var, TAV hisseleri devralmak için Akfen'e ne kadar ödeyecek. Hürriyet Gazetesi'nden Sefer Levent, konunun perde arkasını yazdı.


İşte o yazı...

"Yeni havalimanı ihalesi bitmiş ancak gerilim bitmemişti. Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ihaleyi almalarına karşın Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve TAV CEo’su Sani Şener’e sert sözler söylemişti. Havada buz gibi bir gerilim vardı.

Aradan 16 ay gibi bir süre geçti. Şimdi Atatürk Havalima’nın işletmecisi TAV, Limak’tan Sabiha Gökçen’in işletmesini satın aldığını açıkladı. Peki ama ne değişti?

Dün bu soruyu sorduğumda TAV CEO’su Sani Şener’den şu cevabı aldım: “Onlar işin magazin tarafıydı. İş hayatında rekabet olur ama kan davası olmaz.”
Çok mutlu Şener. Çünkü amiral gemimiz dediği Atatürk Havalimanı’nın yerine yapılacak yeni havalimanı ihalesini kaybetmişler, TAV’ın başarı hikayesi adeta sekteye uğramıştı. Oysa İstanbul TAV için en önemli operasyon noktasıydı. ‘İstanbulsuz olmaz’ mantığıyla yola çıkan Şener bizzat çalmış Limak’ın kapısını ve şöyle demiş:

“Siz yeni havalimanına çok ciddi bir yatırımı yapacaksınız. Oraya konsantre olacaksınız. Burayı satar mısınız.”

“Ederi olursa olur” yanıtını almış ve pazarlıklar başlamış. Sonuçta Sabiha Gökçen’in işletmesinin yüzde 40’ı için 285 milyon euro’ya el sıkışılmış. Yanlış anlama olmasın. TAV Sabiha Gökçen havalimanını almadı. 2034 yılına kadar devam eden bir işletme anlaşmasında Limak’ın payına düşün yüzde 40 hisseyi satın aldı. (Yazının devamı)


Bu Haber 16.09.2014 - 10:14:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.