Tatilmanya'dan sonra şimdi de yeni skandal

Tatilmanya'dan sonra şimdi de yeni skandal
‘Tatilmanya’ skandalının bir benzerinin baska bir site üzerinde yaşandığı iddia ediliyor. Çok sayıda kişi, site aracılığı ile aldıkları tatil paketleri nedeni ile dolandırıldıkları iddiasında.

 
 
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin özel haberine göre geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan, fırsat tatili sitelerinden ‘Tatilmanya’ krizinin bir benzerinin daha yaşandığı iddia ediliyor. Çok sayıda kişi, site aracılığı ile aldıkları tatil paketleri nedeni ile dolandırıldıkları iddiasında. Site üzerinde satılan tatil paketi fiyatı ile otelin gerçek fiyatı arasında yüzde 100’lük bir fark bulunuyor. Ancak ilgili otele gidildiğinde herhangi bir rezervasyonun yapılmadığı ortaya çıkıyor. En yoğun sorun ise Kıbrıs tatillerinde yaşanıyor. Şirket yetkililerine ulaşılamıyor. Sitedeki adrese gidildiğinde anılan firmanın olmadığı kaydediliyor.
 
StarGate Turizm unvanı ile faaliyet gösteren seyahat acentesi aracılığı ile tatil paketi alan isimlerden biri Cihan Yeniceli. Kısa adı BİMER olan Başbakanlık İletişim Merkezi’ne de yaşadığı soruna ilişkin belgeleri paylaşan Yeniceli’nin yaşadığı sorun şöyle gelişti:
 
Yeniceli’nin babasının cep telefonuna Geziloji sitesinden gelen bir SMS mesajı sonrası firma ile bağlantıya geçildi. 4 kişilik Yeniceli ailesi 5 gün 4 gece Kıbrıs tatili için firmadan ilgili kişi ile konuştu. Anlaşmaya göre otele transfer bedeli dahil toplam 3 bin 600 TL bedel belirlendi. 25 Ağustos günü rezervasyon işlemi yapıldı. Ödeme, kredi kartı ile yapıldı. Bankadan, 3 bin 600 liralık çekimin yapıldığı bilgisi Yeniceli’ye ulaştı. İlk sorun, rezervasyon bilgilerinin acenteden Yeniceli’ye ulaşmaması sonrası yaşandı. Yeniceli tekrar site ile temasa geçti. Rezervasyon bilgisinin 36 saat içinde kendisine ulaşacağı aktarıldı. 1 Eylül günü rezervasyon bilgisi Yeniceli’ye gönderildi. Ancak Yeniceli’nin şüphesi devam ediyordu. Kıbrıs’taki ilgili otel yetkilisi Ö.K. ile temasa geçti ve elindeki rezervasyon numarasını paylaştı. Yeniceli aldığı e-posta mesajı ile şoke oldu. Ö.K., ilgili sitesite ile hiçbir anlaşmalarının olmadığını, dahası bu durumu web sitelerinde uyarı amaçlı koyduklarını da bildirdi.
 
Otel yetkilisi Ö.K., 3 bin 600 liraya satılan tatil paketinin olması gereken bedelinin ise 7 bin 600 lira olduğunu da aktardı. Yeniceli aldığı yanıt sonrası hemen acente yetkililerine ulaşmaya çalıştı. Uzun süre yetkili birini bulamayan Yeniceli yaptıkları işlemin iptali ve parasının iadesini istedi. Ancak para iadesi 16 Eylül itibari ile yapılmadığı öğrenildi.

 
Haberin tamamı için tıklayın


Bu Haber 17.09.2014 - 15:09:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.