Tatil.com'dan sezon için döviz kuru uyarısı

Tatil.com'dan sezon için döviz kuru uyarısı
MetGlobal bünyesinde faaliyet gösteren tur operatörü Tatil.com, satış fiyatlarına yansıyan döviz kurlarındaki dalgalanmaya karşı tatilcileri uyarıda bulundu.

SON DAKİKA REZERVASYON YAPMAMAK ÖNEMLİ

Döviz kurlarındaki hareketliliğin yabancı turist için avantaj oluşturduğunu, fakat kendi gelirinde dövize paralel bir yükseliş olmayan yerli turisti olumsuz etkileyeceğini belirten Tatil.com Genel Müdürü Levent Çardaklı, özellikle yerli turistlerin yüksek sezonda son dakika rezervasyon yaptırmaları halinde yer bulmakta zorlanacağının ve yüksek fiyatlardan rezervasyon yaptırmak zorunda kalacaklarının altını çizdi.

AMACIMIZ YERLİ TURİSTİN DÖVİZ KURLARINDAN OLUMSUZ ETKİLENMEMESİ

Çardaklı, 2015’e dair öngörülerini ve erken rezervasyona yönelik olarak şunları söyledi:

‘Tatil.com olarak Türk vatandaşlarına en avantajlı fiyatları sunma ilkesi üzerinden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu nedenle hem iç piyasadaki canlılığı korumak ve hem de yurt dışını hedefleyen müşterilerimize kârlı ve tatil seçenekleri sunmak için çok cazip erken rezervasyon fırsatları ortaya koymaya çalışıyoruz. Bunun olumlu etkisini ve kur artışı ile birlikte satışlardaki yönelmeyi şimdiden görmeye başladık. Erken rezervasyon satışlarında beklentilerimizin üzerine çıkarak, şu an için geçen yılın aynı dönemine oranla ciro olarak yüzde 71, rezervasyon oranlarında ise yüzde 52 artış kaydetmiş durumdayız. Yaklaşık iki aydır web sitemiz ve acentelerimizden gelen erken rezervasyon verileri ise, 2015’te özellikle Side, Belek ve Alanya’nın erken rezervasyoncular için gözde destinasyonlar olacağını gösteriyor.'
 
 
 
 


Bu Haber 26.12.2014 - 11:56:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.