Tatil harcamalarının kredi kartıyla taksitlendirilmesi yasağına devam

Tatil harcamalarının kredi kartıyla taksitlendirilmesi yasağına devam
Başbakan Binali Yıldırım, kredi kartlarıyla ilgili beklenen düzenlemeyi açıkladı. Yıldırım, kredi kartında taksit sınırının 9’dan 12’ye çıkarıldığını, kredi kartı borçlarının ise 72 aya kadar yeniden yapılandırılacağını duyurdu. Düzenlemeye göre, hava yolları, seyahat acenteleri, taşımacılık ve konaklama harcamaları ise taksit yasağına tabi tutulacak harcamalar arasında yer aldı.


Başbakan Binali Yıldırım, kredi kartında beklenen düzenleme ile ilgili açıklama yaptı. Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, “Kredi kartında borç bakiyelerine yeniden yapılandırma imkanı getiriliyor. Bir defaya mahsus olmak üzere de 72 aya kadar yeniden yapılandırma hakkı getiriyoruz” diyen Yıldırım, kredi kartı taksit sayısının 9 aydan 12 aya çıkarıldığını belirtti. Yıldırım'ın açıklamalarına göre, yeni düzenlemeyla ilgili kararlar şu şekilde:
 
HAVA YOLU, SEYAHAT ACENTESİ VE KONAKLAMA HARCAMALARINA TAKSİT YOK
 
-Kredi kartına taksit 9 aydan 12 aya çıkıyor.
 
-Marketlere, cep telefonuna ve akaryakıta taksit yok. 
 
-Elektrik-elektronik eşya ve bilgisayar alımları 9 taksitten  6 aya düşürülecek. Beyaz eşya taksit sınırlandırılmasından etkilenmeyecek. 
 
-Hava yolları, seyahat acenteleri, taşımacılık, konaklama, sağlık, ve sosyal hizmetlerle ilgili harcamalar, kozmetik ve ofis malzemesi alımları ve doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, sağlık ürünleri alımı ve doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar taksit yasağına tabi tutulacak. 
 
-Kurumsal kartlarla yapılan tüm mal ve hizmet alımlarında 9 ay taksit sınırı 12 aya çıkarılacak.
 
-Yurt dışında yapılan harcamalar, alkollü içecek alımları, kozmetik ve ofis malzemeleri ve doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar taksit yasağına tabi tutulacak ve kurumsal kartlarla yapılan tüm mal ve hizmet alımlarında dokuz ay olan taksit tutarı 12 aya çıkarılacak.  
 
-Tüketici kredilerindeki vade sınırı 36 aydan 48 aya çıkarılacak.
 
-Konut kredilerinde kredi tutarı teminat alınan konutun değerine oranına ilişkin sınır yüzde 75’den yüzde 80’e çıkarılacak. Yüzde 20 teminatla ev sahibi olunabilinecek.
 
-En düşük kart limiti 5.200 TL olacak.
 
-Kredi kartlarının mevcut borç bakiyelerinin kart hamillerince talep edilmesi durumunda bir defaya mahsus en fazla 72 ay ile sınırlı olmak üzere bankalarca taksitlendirilecek ve ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 72 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilinecek.  
 
 



Bu Haber 22.09.2016 - 09:33:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.