Tanıtma Ataşesi yanıtladı: İngiltere pazarında hangi çalışmalar yapılacak?

Tanıtma Ataşesi yanıtladı: İngiltere pazarında hangi çalışmalar yapılacak?
Türkiye’nin Londra Kültür ve Tanıtma Ataşesi Selçuk Can, World Travel Market (WTM) Londra’da yazarımız Eda Özsoy’un sorularını yanıtladı.

 
Haber: Eda Özsoy - Londra
 
Türkiye, bu yıl WTM Londra’da ‘Turkuaz’ konseptli bir stantla tanıtılıyor. Türkiye’nin Londra Kültür ve Tanıtma Ataşesi Selçuk Can, Türkiye’nin fuarda nasıl yer aldığı, İngiltere pazarının durumu ve yapılacak çalışmalar hakkında yazarımız Eda Özsoy’un sorularını yanıtladı. 
 
Can, Türkiye’nin fuardaki yüzü olan ‘Turkuaz’ konseptinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’yi tanıtmak amacıyla hazırlattığı ‘Turkey, Home of Turqoise’ isimli reklam filminin bir yansıması olduğunu ifade etti. Can, reklam filmi ve fuardaki konsept hakkında şu bilgileri paylaştı:
 
FUAR KONSEPTİ 18 ÖDÜLLÜ FİLMDEN İLHAM ALDI
 
‘’Türkiye’yi, sahillerini ve turkuaz kıyılarını merkeze alarak tanıtmayı amaçlayan bu film, Uluslararası Turizm Filmleri Enstitüsü tarafından pek çok ülkede düzenlenen yarışmalarda şu ana kadar 18 ödül aldı. 
 
Bu konseptle, insanların bu standı görünce ülkemizin eşsiz kıyılarıyla çağrışım yapmalarını sağlamayı ve onlara buradan dokunmayı hedefliyoruz.’’
 
500 ACENTE VE TUR OPERATÖRÜ TEMSİLCİSİYLE FAM TRIP
 
Peki bu sene İngiltere pazarına dönük özel bir tanıtım stratejisi var mı? Can, sorumuza şu şekilde yanıt veriyor:
 
‘’Bu sene özellikle sektörle büyük iş birliği planlarımız var. Sektör temsilcilerimizle yoğun iş birliği içerisinde, 2017’nin nisan ve mayıs aylarında yaklaşık 500 tur operatörü ve seyahat acentesi satış personeliyle çok büyük bir fam trip planlıyoruz. Bu insanlar müşteriyle birebir iletişime geçen, onları yönlendirebilen insanlar. Bu sebeple ülkemizi doğru bir şekilde ve yerinde tanımaları gerçekten çok önemli.’’
 
‘’İNSANLARA COĞRAFYAYI ÖĞRETMEMİZ GEREKİYOR’’
 
İngiltere’de Türkiye algısının nasıl olduğunu ve pazardaki kaybın nasıl kapatılabileceğini sorduğumuz Can, şunları söylüyor:
 
‘’Her ne kadar turist sayıları ekside olsa ve güvenlik konusunda ülkemiz hakkında oldukça olumsuz bir algı olsa da, İngiltere Dışişleri Bakanlığı bugüne kadar ülkemiz hakkında herhangi bir seyahat uyarısı yayınlamış değil. Bu bizim için bir avantaj. Ancak elbette yapılması gereken şeyler var. Öncelikle, insanlara Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu ve turistik bölgelerin Suriye ve Irak gibi çatışmaların sürdüğü ülkelere oldukça uzak olduğunu anlatmamız gerekiyor. Bu ülkeler ile Antalya, Muğla gibi turistik merkezlerimiz arasında, en az Londra ile Paris arasındaki mesafe kadar mesafe var. İnsanların algısına bu coğrafi bilgiyi yerleştirmemiz gerekiyor. 
 
İngiltere sosyal medyanın en çok kullanıldığı ülkelerden biri. Sosyal medya çalışmalarımız konusunda da çok önemli partnerlerle çok iyi iş birliği planlarımız var.’’
 
‘’2017 İÇİN ÇOK İYİMSERİZ’’
 
Fuara katılan Türk turizmcilerin moral bozukluğu yüzlerinden okunuyor. Türkiye’nin Londra’daki temsilcisi Selçuk Can’a turizmcilere hangi mesajı vermek istediğini soruyoruz. İşte aldığımız yanıt: 
 
‘’2017 yılı için çok iyimseriz. Kamu olarak sektörle iş birliği halinde bu zorlu dönemi atlatacağımıza inanıyoruz. Tur operatörleri ile yaptığımız görüşmelerde, Dalaman ve Antalya gibi destinasyonlarımızın 2017 yılını daha iyi geçireceğine dair veriler elde ediyoruz. Bodrum’un ise biraz ekside olduğunu görüyoruz. İnançlı olup hep birlikte çalışırsak başarılı olabiliriz diye düşünüyorum.’’
 



Bu Haber 07.11.2016 - 14:59:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.