Tamince: Almanya’da bangır bangır reklam yapıyoruz da engelleyen mi var?

Tamince: Almanya’da bangır bangır reklam yapıyoruz da engelleyen mi var?
Türkiye ile Almanya arasında yaşanan politik gerilimin turizm sektörüne yönelik etkilerini değerlendiren Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, siyasetteki gelişmelerin turizmin önünde engel olmaması gerektiğini söyledi. Turizm sektörünü 'hiçbir şey yapmamakla' eleştiren Tamince, ''Turizmciler olarak Almanya’da bangır bangır reklam yapıyoruz da engelleyen mi var? Türkiye’yi tanıtmak için her türlü gayreti gösteriyor muyuz?” ifadelerini kullandı.



“Ülkelerin farklı görüşleri olabilir” diyen Tamince, “Biz de elbette sonuna kadar milliyetçiyiz. Ancak turizmciler olarak Almanya’da bangır bangır reklam yapıyoruz da engelleyen mi var? Türkiye’yi tanıtmak için her türlü gayreti gösteriyor muyuz? Başımızı önümüze eğip ‘Almanya ile ilişkiler kötü. Bu sene de çalışmayalım’ deme lüksümüz yok” dedi.

'ETKİLENEN YİNE TURİZM OLDU, ÇÜNKÜ...'

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre, Türkiye’nin Almanya’daki faaliyetlerine hız vermesi gerektiğini söyleyen Tamince, “Bizim agresif ve stratejik tanıtımlar yapmamız lazım. Siyasetteki gelişmeler her defasında işimizin önünde büyük bir engel olmamalı. Eğer bunu başarırsak siyasetin de eline çok büyük bir güç vermiş oluruz” diye konuştu.

Siyasi gerilimlerden en fazla turizm sektörünün etkilendiğini belirten Tamince, şöyle dedi:

“Biz Mercedes almaktan vazgeçiyor muyuz? Hayır. Veya Alman sanayiciler Türkiye’den ithal ettikleri ürünleri almaktan vazgeçiyorlar mı? Hayır. İsrail ile 6-7 yıl çok büyük sıkıntılar yaşadık. İsrail ile dış ticaretimiz bu dönemde arttı. Ama etkilenen yine turizm oldu. Çünkü biz turizmci olarak hiçbir şey yapmadık.”

'RUSYA’DAN DERS ALDIK'

Turizm pazarının da çeşitlendirilmesi gerektiğini söyleyen Tamince, “Son Rusya krizi kısa vadede hepimize sıkıntı getirdi ama büyük de ders oldu. Tek pazara bağlı kalmanın ne kadar yanlış olduğunu çok net gördük. Biz neden Çin’in üzerinde çok ciddi çalışmalar yapmıyoruz? Almanlarla sıkıntılıyız ama İngiltere ile ilişkilerimiz çok iyileşti. Ama turizmcilere sorun, İngiltere’de Türkiye’yi ne kadar tanıtıyoruz? Turizmci açısından Almanya’yı önemsememek hiç doğru değil. Biz oturup ürünümüzü pazarlayalım” dedi.


Bu Haber 25.07.2017 - 10:05:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • LAF KALABALIĞI 28.07.2017 - 12:29

    40 Yaşındayım 24 senedir turizmin içindeyim, yıllardır ülke ülke fuar fuar geziyoruz, daha 1 kere Türkiye cumhuriyeti Turizm bakanlığının adam gibi bir reklam kampanyasını yaptığını görmedim. hiç bir proje , hiç bir sistem yok . bu yanlışlıkların içinde en masumu otelciler, az çok her sene oteller reklam bütçeleri ile bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. acenteler ceplerinden 1 kuruş çıkarmadığı gibi reklamı bir kar aracı olarak kullanıyorlar. hepsinin üstünde o kadar vergi ve katkı almasına rağmen turizm bakanlığı tanıtım müdürlüğü vasıfsız elemanları ile sadece talan içindeler. o yüzden bu gibi demeçleri böyle gazetelere değil, bakanlığın hükümetin sorumlulularına iletin .

  • Öz Eleştiri Yapmak En Güzeli 26.07.2017 - 02:02

    Sayın Patron ; Çok güzel açıklamalarda bulunmuş. Turizmciler olarak ne kadarlık reklam bütçeniz var ? Türkiye"ye 2015 ve 2016 da HAngi Acente ne kadar turist getirmiş ve ne kadarlık bir dış reklam vermiş ? Odeon, Pegasus, Teztour, Anex, Kilit Global, İATİ, NOVİSSİMA, Bentour olarak yurt dışında reklam verdik mi ? ülkemizi doğal güzelliklerimizi aktardık mı ? veya hükümete ağlanmak , kredileri erteletmek yerine: ben yurt dışına 1 mılyon euro luk reklam butcesı ayırdım sızde gelın 1 mılyon verın 2 kat reklam verelım bıze reklam destegı verın bız krıze karsı turıst cekelım dedık mı ? Otellerımız suan dolu ancak 300 400 dolardan hersey dahıl ucak transfer dahıl gelen ucuz turıstler ıle dolu ? mılyon dolarlık otellerımız bunu mu hakedıyor ? Rixos grubu yeni markası için heryerde reklam verıyor bıreysel olarak dıgerlerıde bu kadar verıyor mu ? bunları hep sorgulamak gerekır. Türsab başkanına karşı çıkabilen varmı ? soru sorabilen varmı ? sorun ona hükümete ne gibi baskı yapabılıyor elındekı gucunu uyelerını korumak ıcın kullanabılıyormu ? Antalya"da Tursab kuruluna baktıgımızda hepsı boş ınsan acentesı faal bıle olmayan ınsanlar var ıclerınde bunlar ıle mı turızm konusulacak bunlar mı turızme sahıp cıkacak ?

  • Ali Güney 25.07.2017 - 12:02

    Fettah bey yorumlarinda hakli , 23 yillik Türizmcilik hayatimda son 3 senede Ülkemizin tanitiminda hic bu kadar pasiv kalmamistik. Bütce acigini türizm gelirleriyle kapatan ülkemizin maliyesi ve hükümet görevlileri neden bu kadar ilgisiz ve aciz duruma düstüler. Her bakan degisikliginde ümitlendik ama olmuyor ,Acaba türizm bilmeyen, profosyonel olmayan burokratlarla calismaktan mi kaynaklaniyor. Siyasetin bu kadar Türizmin icine girdigi ve siyasetcilerimizin Avrupaya karsi kafa tuttugu ,lafin nereye gidecegini bilmeden konustugu bir dönem yasiyoruz Bizler Türizmci olarak Yasadigimiz ülkelerde kendimizi anlatmaya calisiyoruz ama hakkimizda cikan olumsuz haberleri engelleyemiyoruz.Bu vesileyle her senemiz daha kötüye gidiyor , kendi kuyumuzu kaziyoruz.Insallah akillaniriz .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.