Son 40 yılın turizm bakanları sektörün içinde buluduğu durumu konuştu

Son 40 yılın turizm bakanları sektörün içinde buluduğu durumu konuştu
Aralarında Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın da bulunduğu 7 Eski Turizm Bakanı, İstanbul Armada Oteldeki akşam yemeğinde bir araya geldi.


Bahattin Yücel’in (DYP) turizm sektörüne girişinin 45.Yılında düzenlediği bu buluşmaya; Mesut Yılmaz dışında, Alev Coşkun( CHP), Tınaz Titiz (ANAP), İrfan Gürpınar (CHP), Güldal Akşit (AKP) ve Ertuğrul Günay(AKP) katıldılar.

Turizmin güncel durumu ve yaşadığı krizin boyutları hakkında görüş alışverişinde bulunulan yemekten önce, sektörün sayısal büyüklük ve önümüzdeki dönemde karşı karşıya kalacağı risklere ilişkin,TURAD’ın-Turizm Araştırmaları Derneği- hazırladığı bir sunum yapıldı.

Farklı siyasi partiler adına yaklaşık son kırk yıl içerisinde turizm bakanlığı görevini üstlenen siyasetçiler; izlenen dış politika ve içerideki bir takım yasaklar kaldırılmaz ve uygulamalarda değişiklik yapılmazsa, önümüzdeki yıllarda krizin giderek derinleşeceğine ilişkin görüşlerini ifade ettiler.

Geride bırakılan sezonda yaşanan sorunların, turizm sektörünün hatalarından değil, izlenen siyasetten kaynaklandığı, yıl sonuna kadar radikal önlemler alınmadığı takdirde çok geç kalınacağı dile getirildi.


Bu Haber 18.11.2016 - 16:17:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.