Sırbistan: Ortak bir tarihimiz var, ziyaretçi sayıları daha da artacak

Sırbistan: Ortak bir tarihimiz var, ziyaretçi sayıları daha da artacak
Sırbistan'ın Turizmden Sorumlu Devlet Bakanı Goran Petkoviç, TurizmGüncel'e verdiği özel röportajda, vizelerin kaldırılması ile birlikte iki ülke arasında gelişen turizm ilişkilerine dikkat çekti. Petkoviç, vizesiz geçişler ile THY ve Pegasus'un uçuşları sayesinde iki ülke arasındaki ziyaretçi sayısının giderek daha fazla artacağını kaydetti.


Savaş Daş - TurizmGüncel - Belgrad

Türkiye ile Sırbistan arasında son yıllarda hem ekonomi hem de turizm alanlarında sürekli gelişen bir ilişki olduğuna dikkat çeken Goran Petkoviç, Birkaç yıl öncesine kadar iki ülke arasındaki turizm ilişkisinin tek taraflı olduğunu belirterek, "Biekaç yıl öncesine sadece Sırplar Türkiye’nin tarihi mekânlarını gezip, resörtlerinde tatil yapmak için bu ülkeye gidiyorlardı. Ancak son yıllarda Türkler de Sırbistan’a daha fazla ilgi göstermeye başladılar. Birkaç yıldır Türkiye’den Sırbistan’a gelen ziyaretçi sayısı katlanarak artıyor. Şu anda gelen toplam yolcu sayısı geçen yılın rakamlarıyla 20 bin. Bu şimdilik küçük bir sayı ama önemli olan nokta Türkiye’deki mevcut potansiyel ve ziyaretçi sayısının düzenli olarak artması. Önümüzdeki süreçte çok daha fazla Türk vatandaşının Sırbistan’ı ziyarete geleceğine inanıyorum. Şu anda çok farkında olmasak da," dedi.

Petkoviç, Türklerle Sırpların kültürel ortaklılarına ve iki ülke arasındaki gelişen turizm ilişkilerinde vizelerin kaldırılması ve THY'nin tolüne dair ise şu değerlendirmeleri yaptı:

YEMEKLERİMİZ YÜZDE 80 BENZER

"Türkler ve Sırplar olarak birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Bundan yaklaşık olarak 20 sene evvel Türkiye’yi ziyaret etmiştim. Genç garsonun getirdiği menüyü inceledim. Listedeki yemeklerin neredeyse yüzde 80’e yakını bizim yemeklerimizle benzer. Bu da iki ülke halkının birbirini çok iyi tanıdıklarının bir göstergesi."

THY İLE BİRLİKTE SIRBİSTAN'I TANITIYORUZ

"Sırbistan’ı Türkiye tanıtmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Tanıtım çalışmalarını İstanbul’da ve THY ile birlikte yapıyoruz. Havayolu şirketimiz Jay Airways ile THY iki ülke arasında zaten uçuyordu. Şimdi Pegasus da Belgrad uçuşlarına başlamış durumda. Üç havayolu şirketinin uçması, iki ülke arasında turizm ilişkilerinin geliştirilmesi anlamında önemli olanaklar sunuyor." 

"İstanbul tüm dünya uçuşları için önemli bir merkez olma özelliği taşıyor. Bu nedenle THY’nin Belgrad uçuşları sadece Sırbistan ile Türkiye’yi birbirine bağlama noktasında değil, aynı zamanda Sırbistan’ı dünyaya bağlama noktasında da önemli bir işlev görüyor." 

VİZELER KALKTI, TÜRKLER GELMEYE BAŞLADI

"İki yıl öncesine kadar iki ülke arasında vize gibi bir problem vardı. Ancak şu anda Türkiye ile Sırbistan arasında vizeler tamamen kalkmış durumda. İki ülke arasında hem ekonomik hem de turizm alanındaki ilişkilerin gelişmesinde vizelerin kaldırılması da çok önemli bir yere sahip." 
 


Bu Haber 23.02.2013 - 12:25:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.