Sezon bitiminde turizm bölgelerinde yıkım başlıyor

Sezon bitiminde turizm bölgelerinde yıkım başlıyor
Sahillerde yıkım operasyonu turizm bölgelerindeki inşaat yasağı biter bitmez başlıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tebdilikıyafet denetimiyle gündeme gelen sahillerdeki kaçak yapıların boşaltılması için tesislere yazı gönderildi.


Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tebdili kıyafet denetimiyle gündeme gelen sahillerdeki yıkım operasyonu turizm bölgelerindeki inşaat yasağı biter bitmez başlıyor. Kaçak yapıların boşaltılması için tesislere yazı gönderildi. İlk etapta Çeşme’de üç büyük tesisle Antalya’daki onlarca otel yıkılacak. 
Başbakan Erdoğan’ın sahil teftişinin ardından kaçak yapıların yıkımına da start veriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu ayın sonunda Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz sahil şeridinde inşaat yasağının bitmesiyle yıkım operasyonuna başlıyor. Yıkımlar başta Ege ve Akdeniz şeridindeki turizm tesisleri olmak üzere Kıyı Kanunu’na aykırılık tespit edilen Trabzon, Samsun, Balıkesir gibi yerlerde de yapılacak. 
 
OTELLERE YAZI GÖNDERİLDİ
 
Bakanlık yetkilileri kıyı kenar çizgisini ihlal ederek, kaçak yapı inşa edenler için eylül ayı sonunda süreci başlatacak. Bu kapsamda kaçak olduğu tespit edilen yapı sahiplerine yazı gönderilirken, operasyonun ilk ayağında Çeşme’de üç, Antalya’da ise onlarca büyük yapı yıkılacak.Yıkımların turizme darbe vurmaması için sezon bitiminde yapıldığı belirtiliyor. (Erdinç Çelikkan - Hürriyet)



Bu Haber 17.09.2013 - 09:15:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.