Sakız Adası'ndan gelen turist sayısı düştü, alışveriş oranı arttı

Sakız Adası'ndan gelen turist sayısı düştü, alışveriş oranı arttı
Ülkelerinde yaşanan ekonomik krize çözüm arayan Yunan halkı, ihtiyaçlarını Türkiye’den alışveriş yaparak karşılıyor. Yunan turistler, Sakız adasından gelerek Çeşme gümrük kapısından Türkiye’ye giriyor. Kriz, İzmir pazarlarından alışverişi tetiklese de, bir taraftan da Yunan Adaları’ndan gelen ziyaretçi sayısında ciddi bir düşüşü beraberinde getirdi. Daha önce günde 2 bin 500 Yunan, Sakız Adası üzerinden Çeşme gümrüğüne gelirken, bu sayı geçtiğimiz cumartesi günü 300 kişiye kadar düştü.


Krizle birlikte hem parasızlık, hem pahalılık, hem de ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri bulma konusundaki zorluklarla boğuşan Yunan halkı, çözümü İzmir pazarlarında buldu.
Çeşme’de gümrük kapısından Türkiye’ye giren Yunan turistler, alışveriş yapmak için buradan ya servislere binerek Kemeraltı’na ya da cumartesi günleri kurulan Alaçatı pazarına geliyor.

GÜNÜBİRLİK ALIŞVERİŞ

Milliyet Gazetesi'nden Ender Aldanmaz'ın haberine göre, Yunan turistler, İzmir pazarlarından daha çok çanta, hediyelik eşya ve kıyafet satın alıyor. Ancak Yunan turistler arasında masa, sandalye bakana da çeyiz ve gelinlik ihtiyaçlarını karşılamak için mağaza mağaza gezenlere de rastlanıyor. Sakız Adası’nda bir gelinliğin fiyatının 3 bin euro olduğunu, Kemeraltı’nda ise aynı kalitede bir gelinliği 1.500 euroya aldıklarını belirten Yunan günübirlikçi turistler, kaliteli bir tişörtü ülkelerinde 8 euroya alabildiklerini, aynı kalitedeki tişörtü Kemeraltı pazarından 3 euroya edindiklerini de dile getirdi.

Sakız Adası’ndan feribotla Çeşme’ye geliş-dönüş için 50 euro ödediklerini belirten Yunan turistler, sabah saatlerinde bir saat süren yolculuktan sonra Çeşme’ye ulaşıyor ve feribotun dönüş saati olan 18.00’a kadar alışverişlerini gerçekleştiriyor.

ÇEŞME'DEN GÜNDE 300 KİŞİ GİRİYOR

Kriz, İzmir pazarlarından alışverişi tetiklese de bir taraftan da Yunan Adaları’ndan gelen ziyaretçi sayısında ciddi bir düşüşü beraberinde getirdi. Daha önce günde 2 bin 500 Yunan, Sakız Adası üzerinden Çeşme gümrüğüne gelirken, bu sayı geçtiğimiz cumartesi günü 300 kişiye kadar düştü. Sakız adasına sefer yapan firmalardan Sun Rife Tur yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bu yıl kriz sebebiyle Sakız adasından gelen turist sayısına düşüş yaşanıyor. Yetkili, “Sakız’dan Atina’ya 8 saat yolculuk sürerken, 1 saatlik yolculukla Çeşme’ye gelinebiliyor. Kendi ülkelerine gitmektense İzmir’e geliyorlar. Buna rağmen gelen sayısında ciddi bir düşüş söz konusu. Yunan turistler, sadece kimlikleriyle ülkemize giriş yapabiliyorlar.

YUNANİSTAN'A GÖRE UCUZA GELİYOR

Gelen Yunanlıları rehber eşliğinde tura gönderiyoruz. Konak, Kadifekale ve Karşıyaka turlarının ardından turistlerimiz, belli bir saate kadar Kemeraltı’nda alışveriş yapıyorlar. Gelen misafirlerimiz günlük alışverişini buradan daha ucuza yapıyor” dedi.


Bu Haber 27.07.2015 - 09:42:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.