Sağlık turizmi, bakanlığın tanıtım stratejisinin bir kolu haline gelecek

Sağlık turizmi, bakanlığın  tanıtım stratejisinin bir kolu haline gelecek
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "2023’e kadar bütün dünyada ve özellikle Avrupa'da sağlık ve termal turizm açısından Türkiye'nin birinci varış noktası olması için yeni stratejiler geliştiriyoruz" dedi.


Ankara Rixos Otel'de düzenlenen 3. Yaş Baharı Kongresi'nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, bütün dünyada, özellikle Avrupa'da sağlık ve termal turizm bakımından Türkiye'yi birinci sıraya çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

2050 yılına gelindiğinde 65 yaş üzeri bireylerin sayısının 2 milyarı bulacağının tahmin edildiğini belirten Ömer Çelik, gelişmiş ülkelerde yaşlılık döneminin nasıl daha sağlıklı yaşanacağı ve topluma nasıl aktarılacağına dair yeni tartışmaların gündemde olduğunu anlattı. Bakanlığın, Türkiye'nin farklı bölgelerinde termal turizm alanları ilan ettiğini hatırlatan Çelik, "Bu bölgelerin geliştirilmesi için bakanlık olarak çok özel stratejiler üretiyoruz. Ayrıca burada konuştuğumuz konunun Türkiye Turizm Stratejisi 2023 Eylem Planı kapsamında daha da geliştirilmesi için yeni eylemlere imza atacağız." dedi

Ömer Çelik, 3. yaş olarak tabir edilen 50 yaş üstüne daha çok hizmet verebilmek ve yeni politikalar üretmek için yurtdışında tanıtım faaliyetlerini arttıracakları bilgisini verdi. Bakan Çelik, Türkiye'de yapılan bu kongrenin tanıtımı için çalışmalar yürütüleceğini, hatta bu kongrenin bakanlığın tanıtım stratejisinin bir kolu haline geleceğini ifade etti.




Bu Haber 15.12.2014 - 14:46:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.