Sabiha Gökçen Havalimanı ilk 8 ayda ne kadar yolcu ağırladı?

Sabiha Gökçen Havalimanı ilk 8 ayda ne kadar yolcu ağırladı?
Ağustos ayında 3 milyon 60 bin 574 yolcu sayısına ulaşan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, bu yılın ilk 8 ayında ise toplam 20 milyon 496 bin 800 yolcuya ev sahipliği yaptı. İlk 8 ayda yolcu sayısı geçen yıla göre yüzde 3 oranında arttı.



Türkiye’nin en fazla yolcu trafiğine sahip olan ikinci havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Ağustos ayında 3 milyon 60 bin 574 yolcuya ev sahipliği yaptı. Bu yılın Ocak-Ağustos döneminde ise toplam yolcu sayısı 20 milyon 496 bin 800 olarak gerçekleşti. Söz konusu dönemde yolcu artış oranı geçen yılın ilk 8 ayına oranla yüzde 3 artarken, sadece Ağustos ayındaki yolcu artışı da yine yüzde 3 olarak gerçekleşti. Geçen yıl Ağustos ayında yolcu sayısı 2 milyon 964 bin 405 olurken, ilk 8 aydaki toplam yolcu sayısı ise 19 milyon 810 bin 629 olarak gerçekleşmişti.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yaz aylarında yoğun ve bir o kadar da başarılı bir operasyon dönemi geçirdiklerinin altını çizerek şunları söyledi:

''Ağustos ayında da yaz döneminin diğer aylarında olduğu gibi büyük bir taleple karşı karşıya kaldık. Bu aşamada bizleri tercih eden değerli misafirlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Amacımız tüm bu yoğunlukta, müşteri memnuniyetini de her zamanki gibi en üst seviyede tutabilmektir.''


Bu Haber 12.09.2017 - 10:26:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.