Rusya'nın ikinci büyük hava yolu şirketi krizde: Eğer kredi bulunamazsa...

Rusya'nın ikinci büyük hava yolu şirketi krizde: Eğer kredi bulunamazsa...
Rusya'nın önde gelen hava yolu şirketlerinden Transaero'nun finansal krizde olduğu, bu nedenle hükümetten ve kredi sağlayıcılardan destek istediği iddia edildi.


TurizmGüncel

Rusya'da iki petrol şirketine yaklaşık 110 milyon doların üstünde borcu bulunan Transaero'nun, borçlarını ödeyemez duruma geldiği, hükümetten veya kredi kuruluşlarından destek görmemesi durumunda operasyonlarına son verebileceği belirtildi.

110 MİLYON DOLAR PETROL BORCU VAR

Rus haber ajansı Tass'da yer alan habere göre Transaero'nun, petrol şirketi Rosneft'e 61, Gazprom'a ise 48 milyon dolar borcu bulunuyor.

Rus resmi makamları ise Rus sivil havacılığının omurgası durumundaki Transaero'nun operasyonlarını durdurmaması için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirttiler. Transaero'nun Genel Müdürü Olga Pleshakova ise resmi makamlara gönderdiği mektupta, Transaero'nun operasyonlarını durdurmakla karşı karşıya kaldığını belirtti. Pleshakova'nın mektubunda, “Transaero, acentelere olan borcunu ödeyemeyecek duruma geldi” dediği belirtildi.  

194 MİLYON DOLAR FİNANSMANA İHTİYACI VAR

Transaero'nun faaliyetlerine devam etmek için 8 milyar ruble (yaklaşık 194 milyon dolar) finansmana ihiyacı olduğu, ancak bankalarda bu miktarın sadece küçük bir bölümünü karşılayabilecekleri cevabını aldıkları kaydedildi.

Filosunda 98 uçak bulunan Transaero'nun finansal krizi aşabilmesi için görüşmelerin devam ettiği açıklandı.


Bu Haber 22.12.2014 - 12:18:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.