'Rusya'daki tur operatörlerinin üçte biri 2015'te piyasadan silinebilir'

'Rusya'daki tur operatörlerinin üçte biri 2015'te piyasadan silinebilir'
Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze'nin, "Ülkede faaliyet gösteren tur operatörlerinin üçte biri 2015 yılında piyasadan silinebilir" dediği belirtildi.


TürkRus.com'da yer alan habere göre birlik başkanı Maya Lomidze, önümüzdeki yılın mart ayında çok sayıda tur operatörünün iflas bayrağını çekebileceğini açıkladı. Bu, resmi rakamlara göre 380 tur operatörünün faaliyet gösterdiği Rusya'da, 130 civarında tur operatörünün iflas edebileceği anlamına geliyor. 2014 yılında, ülkede faaliyet gösteren 21 tur operatörü kapıya kilit vutmuştu.
 
Rusya’da 2015 yılında tur paketi satışlarının ciddi oranda düşmesinin beklendiğini belirten Lomidze, turizm sektörüne olan güvensizliğin, ruble kurundaki istikrarsızlığın ve ekonominin içinde bulunduğu olumsuz şartların turizm sektörünü derinden etkilediğinin altını çizdi.

1000 DOLARLIK TURLARÖNE ÇIKACAK, PAHALI TURLAR YÜZDE 50 DÜŞECEK
 
2015 yılında en çok, fiyatı bin doların altında olan tur paketlerine ilgi olmasının beklendiğine dikkat çeken turizmci, pahalı turlara rağbet gösteren turistlerin sayısında ise yaklaşık yüzde 50 düşüş beklendiğini söyledi.
 
Lomidze, en fazla bin 500- 2 bin dolar fiyat aralığındaki turlarda düşüş yaşanacağının, bu turlara olan talebin yüzde 80’e kadar gerileyebileceğinin tahmin edildiğini söyledi.



Bu Haber 25.12.2014 - 09:56:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.