Rusya'da irili ufaklı 1000 tane tur operatörü iflas mı edecek?

Rusya'da irili ufaklı 1000 tane tur operatörü iflas mı edecek?
Rusya Federasyonu Kamusal Konsey uzmanlarından Roman Bobılev, Rusya'da 1500 olan küçük ve orta ölçekli tur operatöründen 10 tanesinin batacağını söyledi.



Rusya'da bribiri ardınca tur operatörlerinin iflas etmesiyle piyasada endişelibir bekleyiş başlarken, dün önde gelen haber ajanslarından İtar-Tass'a yansıyan bir uzman görüşü, "asıl sıcak ve sıkıntılı günler ileride" yorumlarını güçlendirdi.

Devlet başkanlığına bağlı Rusya Federasyonu Kamusal Konsey (Obşestvennoy Palat) uzmanlarından, Rusya Turist Haklarını Koruma Kulübü Başkanı Roman Bobılev, piyasada bulunan 1500 civarındaki küçük ve orta ölçekli tur operatöründen 1000 kadarının gelecek yazı göremeyeceği tahmininde bulundu.

Bobılev, yurtdışına yapılan turların yüzde 70'inin aslında yedi büyük marka tur operatörü tarafından gerçekleştirildiğini, 1500 kadar tur şirketinin bunları sattığını, gelecek yaza kadar piyasadaki operatör sayısının 500'e kadar düşebileceğini söyledi.

Bobılev, orta çaplı tur operatörlerinin "fırtınaya yakalandıklarını" ancak genel olarak ciddi riskleri göğüsleyebilecek durumda olduklarını söyledi. Ancak bu hafta batan Solveks ve Yujnı Krest tur operatörlerinin  "orta segmentin en büyük oyuncuları arasında olduklarını" hatırlattı. (TürkRus)



Bu Haber 12.09.2014 - 09:54:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.