Rusya'da acente ve tur operatörlerinin her adımı kayıt altına alınacak

Rusya'da acente ve tur operatörlerinin her adımı kayıt altına alınacak
Rus otoriteleri turizm sektörünün düzenlenmesi için önemli adımlar atıyor. Şeffaflığın merkeze konduğu düzenlemelere göre, artık tur operatörü ve acentelerin her adımı dijital ortamda izlenecek.


Rusya'da seyahat pazarına yönelik yeni dğzenlemeler ile ilgili bilgi veren Rosturizm Başkan Vekili Oleg Safonov, turistlerin zararlarının karşılanması için oluşturulan fonlara tur operatörlerinin ödediği katkı payının arttırılacağını belirtti.

Gazetem.ru'da yer alan habere göre Safonov, hazırlanan yasa tasarısının kamuoyunun tartışmasına açıldığını belirtti. Duma'ya gitmeden önce tasarı üzerine birkaç değişiklik yapılabileceğini belirten Safonov, müşterilerle yapılan tüm sözleşmelerin ve bilgilerin veri tabanında toplanmasını öngören 'elektronik bilet' uygulamasında değişiklik yapılmasını umduklarını ifade etti. Safonov, "Şeffaflaşacak turizm pazarı sayesinde biz turistten turizm acentesine, turizm acentesinden tur operatörüne, tur operatöründen havayolu şirketine ve kalacağı otele kadar oluşturulan zincir sayesinde tüm ödemeleri takip edebileceğiz." dedi.



Bu Haber 24.09.2014 - 11:43:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.