Rusya o ülkeyle sınır kontrollerini geri getiriyor, Türkler de etkilenecek

Rusya o ülkeyle sınır kontrollerini geri getiriyor, Türkler de etkilenecek
Rusya, uzun süredir sınır geçişlerinde denetimsizlikten yakındığı Belarus ile olan gümrük kapılarını yeniden 'tam ve sürekli kontrol' durumuna çevirme kararı aldı. Bu uygulamanın her Türk TIR’larının, hem de Türk vatandaşlarının iki ülke arasındaki hareketini zorlaştıracağı yorumları yapılıyor.


Rusya basınına yansıyan haberlere göre, “birlik anlaşması" nedeniyle yıllardır pratikte “sınırsız” ilişki yürüten Rusya ile Belarus arasında son yıllarda artan “sınır ihlalleri” yüzünden sıkı uygulamaya geri dönülmesi kararı alındı. 



TürkRus'un aktardığı habere göre, bir yetkili, “Yeniden klasik sınır kontrollerine dönüldü. Artık Rusya’ya giriş için pasaport ve vize kontrolü yapılıyor” dedi. 
 
Moskova’nın Belarus sınırındaki gümrük geçişlerinde denetim noktalarını yeniden tesis ettiği, Belarus ve Rusya pasaportu taşıyanlar dışında, AB ülkelerinden gelenler dahil, tüm TIR’ların sürücülerinin Rusya’ya giriş noktalarında pasaport-belge kontrolünden geçmeye mecbur oldukları belirtildi. Sınır bölgelerinde ayrıca Rusya’ya Belarus üzerinden vizesiz girme vakalarının artması yüzünden sınır birliklerinin denetimlerini arttırdığı da vurgulandı. 

TÜRK VATANDAŞLARINI DA ETKİLEYECEK
 
Belarus’a vize mecburiyeti olmaksızın giren bazı ülke vatandaşlarının, Rusya ile “sınırsız uygulama”dan istifade ederek Rusya topraklarına vize almaksızın girdikleri haber konusu olmuştu. Bu uygulamanın her Türk TIR’larının, hem de Türk vatandaşlarının iki ülke arasındaki hareketini zorlaştıracağı yorumları yapılıyor.
 


Bu Haber 06.08.2018 - 10:12:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.