Rusya-Mısır hava yolu ulaşımının bu yıl açılması beklenmiyor

Rusya-Mısır hava yolu ulaşımının bu yıl açılması beklenmiyor
Rusya ile Mısır arasında hava yolu ulaşımının bu yıl başlamasının beklenmediği belirtildi.



TurizmGüncel - Dış Haberler

2015 yılının ekim ayında, Rus Metrojet Hava Yolları'na ait 224 yolculu uçağın Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşmesinin ardından durdurulan Rusya ile Mısır arasındaki hava yolu ulaşımının bu yıl da açılmasının beklenmediği belirtildi.

MISIR RUSYA'NIN TALEPLERİNİ TAM OLARAK KARŞILAMADI

Rus Tur Operatörleri Birliği'nin resmi sitesinde yer alan haberde, Mısır'ın hava yolu güvenliği konusunda Rusya'nın taleplerini tam olarak yerine getirmediği, dahası bu konuda iş birliğine hazır olduğunu da göstermediği belirtildi.

CHARTER DESTEKLERİNİN İLK KISMI ÖDENECEK

Rusya'dan uçuşlar başlamasa da Mısır boş durmuyor. Mısır Turizm Bakanlığı, ülkeye turist getiren charter uçaklarına verdiği desteğin ilk kısmını ödeyeceğini duyurdu. Bakanlık, ilk aşamada, Ukrayna ve Almanya'dan 3 hava yolu şirketine 330 bin dolar ödeneceğini açıkladı.

UÇAK BAŞINA 2-6 BİN DOLAR DESTEK

Mısır'a turist götüren toplam 21 charter şirketinin destekten yararlanmak için başvurduğu belirtiliyor. Mısır'ın ise, sadece 2017-18 kış döneminde ülkeye uçacak şirketlere destek vereceği öğrenildi. Mısır Turizm Bakanlığı, 31 Ekim 2017 tarihinden itibaren Kahire, Luxor ve Aswan'a uçacak charter şirketlerine, doluluğuna bağlı olarak, 2 bin dolar ile 6 bin dolar arasında para ödeyecek.

ŞARM EL ŞEYH İÇİN AYRI UYGULAMA

Mısır, Şarm El Şeyh bölgesine uçacak uçaklara ise 3 bin dolar destek ve uçuş maliyetlerinin yüze 60'ını karşılamayı vaat ederken, programın başarılı olması durumunda desteği genişletebileceğini de açıkladı.


Bu Haber 25.07.2017 - 13:29:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.