Rusya krizinin sektöre etkisi için Alanyalı turizmciler ne diyor?

Rusya krizinin sektöre etkisi için Alanyalı turizmciler ne diyor?
Rusya'da yaşanan krizin sektöre olası etkileri tartışılmaya devam ediyor. Genel olarak turizm sektöründe kaygılı ama temkinli bir hava hakimken, gerçek etkinin örülebilmesi için biraz daha zamana ihtiyaç olduğu belirtiliyor.


ALTID Başkanı Burhan Sili, şu andaki tabloya göre Rus turist sayısında ve ortalama kalış süresinde düşüşler yaşanacağını belirtirek, "Tabi ki bu bugünki koşullarda böyle. Ama kısa sürede hızlı bir artış olursa bu görüntü olumluya doğru dönecektir. Ama şuan için 2015 yılı sıkıntılı görünüyor ve bu sıkıntı da Alanyalı turizmcilerimiz için ciddi oranda bir gelir kaybına neden olacaktır" dedi.

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Faik Kaptanoğlu ise, yaşanan krizi 'ürkütücü' ve 'tedirgin edici' olarak tanımlıyor. Kaptanoğlu, "Şu andaki izlenimlere göre 2015 yılı 2014'ü aratacak gibi duruyor. Çünkü Antalya'ya gelen turist sayısında Ruslar ilk sırada yer alıyor. Eğer sıkıntı devam ederse Alanya'yı da kötü bir sezon bekliyor. Şu an için yapacağımız tek şey Rusya'da ki durumların düzelmesini beklemek" değerlendirmesini yaptı.
 
'KRİZ ÜRKÜTÜCÜ

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu ise, "Rusya pazarı Türkiye'nin ikinci büyük pazarı. Rusya'da tur operatörleri şu anda satışlara başladı. Ve hala de iflaslar devam ediyor. Rusya'da ekonomik krize endeksli bir problem var. Bu problemlerde iflasları getiriyor. Kötü muhabbet tellallığı yapmayalım ama gerçekleri de kamuoyuna sunmamız lazım" dedi.

'PAKET TURLARDA YÜZDE 40 DÜŞÜŞ VAR'

Rusya'da bu krizin ardından paket turlarda yüzde 40 oranında bir düşüşün olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Rusya'da ruble satıyoruz, bankaya gidiyoruz dolar olarak satın alıyoruz. Ve Türkiye'ye operasyon yaparken de dolar olarak ödüyoruz. Dolar satıp dolar olarak ödesek sıkıntı yok ama ruble alıp, dolar satınca sıkıntı meydana geliyor. Biz politikacı değiliz ama Rısya'da ki kriz orta ve düşük ölçekli insanlara yansıyacak. Dolayısıyla 2015 sıkıntılı geçecek" dedi.


Bu Haber 21.12.2014 - 11:03:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mehmet Can 21.12.2014 - 05:58

    Türsabın sektörden bihaber başkanına göre bu açıklamaları yapanlar vatan haini.Böyle bir başkana rağmen yurtdışından turist getirebilen seyahat acentalarını kutlamak istiyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.