'Rusya krizi İstanbul Shopping Fest'i etkilemez, ciro hedefi 15 milyar'

'Rusya krizi İstanbul Shopping Fest'i etkilemez, ciro hedefi 15 milyar'
Bu yıl 6-28 Haziran tarihlerinde beşincisi düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest’in tanıtım toplantısında Rusya’daki krizin festivali etkilemeyeceği belirtildi Geçen yıl 10 milyar ciro yapan festivalin bu yıl hedefi ise 15 milyar TL


Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest’in tanıtım toplantısı dün İstanbul Ticaret Odası’nda yapıldı. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İSF Platform Başkanı Kadir Topbaş ile İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ve İSF Yönetim Kurulu üyeleri bir araya geldi. Bu yıl 15 milyar dolar ciro hedeflenen festivali, Rus turist sayısıdaki düşüşün etkilemeyeceği hatta düşüşün artışa geçeceği belirtildi.

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İSF Platform Başkanı Kadir Topbaş, festivalin özellikle bulunduğu zaman dilimi nedeniyle Ramazan ayına denk gelmesinden dolayı inanç turizmine de etki sağlayacağını belirtti. Shopping Fest’in İstanbul’un turizmine katkısı büyük olduğunun altını çizen Topbaş, “İstanbul’un doğasıyla, boğazıyla, tarihi ve kültürel eserleriyle, ekonomisiyle, sunduğu kozmopolit ortam ile tüm dünyanın göz bebeği, geçen yıl 10 milyar TL olan ciro neden bu yıl neden 15- 20 milyar TL olmasın” diye konuştu. İstanbul’un turizm konusunda her geçen gün kendisi geliştirdiğini belirten Topbaş, 2019 yılına kadar İstanbul’daki kongre salonlarının dolu olduğunu ve bunun yanında sağlık turizmi için de çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

SİMİTÇİDEN TAKSİCİYE, HERKESE KATKI SAĞLIYOR

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Shopping Fest’in sadece AVM ve Perakende etkiniliği olmadığını vurgulayarak “Simitçisinden taksicisine kadar bütün şehrin ekonomisine katkı sağlayacak bir etkinlik. Geçtiğimiz yıldan itibaren festivalin tam manasıyla şehrin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmesi için gayret sarf ediyoruz” diye konuştu. İstanbul Shopping Fest’te meselenin turistin gelip alışveriş yapması olmadığını belirten Çağlar, şunları ekledi: “Biz aynı zamanda şehrin ruhunu hissetmessin, tarihle, kültürle, inançla ve medeniyet örnekleriyle dolu bu şehri gerçek anlamda yaşasın da istiyoruz.”

Geçen yıl İstanbul Shopping Fest’te yabancı kartla alışveriş 410 milyondan 711 milyona çıktığını kaydeden Çağlar, cironun ise 8 milyar TL’den, 10 milyar TL’ye çıktığı belirtti. Rusya’daki kriz sebebiyle Türkiye’ye gelen Rus turist sayısındaki düşüş hakkında da konuşan Çağlar şunları anlattı: “Sivil toplum kuruluşlarımız ve turizm örgütlerimiz bu konu da çalışmalar yapıyor. Etkileneceğini düşünmüyoruz. Aşacağız. Elbette krizler olacak. Türkiye’ye bakacak olursak dört yanı kriz olan bir ülke. Buna rağmen büyüyorsak farklı bir kabiliyetimiz var demekki.” Rusya da BMD üyesi birçok markanın mağaza olduğunu belirten BMD Başkanı Sami Kariyo ise, “Kriz ortamında bile satışların ruble bazında yüzde 30 arttığını görüyoruz. Bu nedenle Türkiye’ye gelen Turistin artacağını ve alışveriş yapacaklarını da düşünüyoruz” diye konuştu.

BU YIL EV VE ARABA HEDİYE EDİLECEK

İstanbul Shopping Fest kapsamında, 23 gün süresince kredi kartı ya da banka kartıyla yapılan 50 TL’lik her alışveriş, çekilişe bir katılım hakkı sağlayacak. Kampanyada katılımcılara Ege Yapı’dan bir ev ve bir Mercedes Vito hediye edilecek. Hediyeler noter huzurunda yapılacak çekilişle sahiplerini bulacak. Festival’in 23 gün boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde konserler, ünlü tasarımcı ve mankenlerin yer alacağı defileler ve sokak partileri de gerçekleştirilecek.

Teknolojiden kozmetiğe indirim ürünleri devam ediyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalkapsamında gerçekleştirecek
'Konsept İndirim Günleri' şöyle:
• 13 Haziran Kozmetik Günü,
• 14 Haziran Çocuk ve Eğlence günü,
• 20 Haziran Evini Güzelleştir günü,
• 21 Haziran Teknoloji Günü,
• 27 Haziran Jean Günü,
• 28 Haziran Ayakkabı&Çanta Günü.

(Selanay Yağcı - Dünya)



Bu Haber 10.05.2015 - 12:41:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.