Ruslar, üç ülke dışında Avrupa seyahatlerini azalttı

Ruslar, üç ülke dışında Avrupa seyahatlerini azalttı
Avrupa'nın neredeyse tüm ülkelerine giden Ruslar, rublenin değer kaybetmesi sonrası eskisi kadar yolculuk yapmıyor. Ancak Sırbistan, İtalya ve Macaristan ülkeleri için bu anlamda bir değişiklik olmadı.


Sputnik.com'dan Yakov Berliner'in haberine göre; rublenin değer kaybetmesi, 2014’te Avrupa’nın neredeyse tüm ülkelerine giden Rus turist sayısında azalmaya yol açtı. Ancak Sırbistan, İtalya ve Macaristan bu eğilimin dışında kaldı.

Avrupa Turizm Komisyonu’nun yayınladığı rapora göre 2014’te Norveç’e giden Rus turist sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 20 azaldı. Slovakya, Hırvatistan, İsveç ve Malta’ya giden Rus turist sayısında azalma yaklaşık yüzde 14-15 olarak gerçekleşti. Finlandiya yüzde 13, Portekiz, Polonya ve Slovenya yüzde 12, İspanya yüzde 9,  Letonya ve İsviçre yüzde 7, Litvanya ve Danimarka yüzde 5, Estonya ve Çek Cumhuriyeti yüzde 4, Almanya, Avusturya ve Lüksemburg yüzde 3, Belçika yüzde 2 ve Hollanda yüzde 1 oranında Rus turist kaybetti.
 
Ancak bazı Avrupa ülkeleri, aksine Rus turist sayısında artış yaşadı. En büyük artış, yüzde 30 ile Sırbistan’a gider Rus turist sayısında gerçekleşti. Uzmanlara göre bunun nedeni, Sırbistan’ın Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılmaması oldu. Diğer taraftan Rus turistlerin İtalya’ya seyahat sayısı yüzde 7, Macaristan’a ise yüzde 5 oranında arttı.
 
Rusya’dan Avrupa’ya turist akışının, 2015-2019 döneminde yüzde 4,5’a gerilemesi bekleniyor. Kıyaslamak gerekirse, 2009-2013 döneminde, Avrupa’ya giden Rus turist sayısında artış yüzde 89,9’du.
 
Aynı zamanda Avrupa’nın, Rusların yurtdışı seyahat genel yapısındaki payı da azalacak. Rapora göre 2014’da yüzde 77,5 olan payın 2019’da yüzde 72,5’e gerilemesi bekleniyor.
 
Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) verilerine göre rublenin değer kaybetmesi nedeniyle yurtdışı tatil talebi, yüzde 50 oranında düştü. En büyük düşüşün, Avrupa istikametinde yaşandığını belirten Rosturizm Başkanı Oleg Safonov, Rusya içi turizmin 2014’te yüzde 30 büyüdüğünü kaydetti. Bu büyümenin, 2015’te yüzde 50’ye varması öngörülüyor.
 
 
 


Bu Haber 21.02.2015 - 10:42:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.