Ruslar bu sene daha az tatile çıktı, çıkanların harcamaları da düştü

Ruslar bu sene daha az tatile çıktı, çıkanların harcamaları da düştü
Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTSIOM) Genel Müdürü Valeriy Fedorov, Rus vatandaşlarının bu sene yaz tatiline harcadıkları paranın geçen seneye kıyasla yüzde 12 oranında daha düşük olduğunu bildirdi.


Fedorov konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, bu sene tatil bütçesi ortalama 36 bin 26 ruble seviyesinde oldu, bu geçen sezona kıyasla yüzde 12 daha az. Fakat önceki tahminlerimizden daha yüksektir." ifadesini kullandı.
 
Gazetem.ru'nun haberine göre, Fedorov, ortalama tatil masraflarının halkın çeşitli kategorilerinde gelir düzeyine bağlı olarak ciddi farklılıklar gösterdiğini belirtti. Maddi durumunun kötü olduğunu belirten Rus vatandaşları tatile 23,7 bin ruble, orta gelire sahip vatandaşlar 30.3 bin ruble ve maddi durumunun iyi olduğunu söyleyen vatandaşlar 56,9 bin ruble harcadılar. 
 
Moskova ve St. Petersburg sakinleri tatile en çok para harcayanların başında geldi. Bu iki şehirde yaşayan vatandaşlar tatile ortalama 57,8 bin ruble ayırdılar.
 
VTSIOM tarafından düzenlenen ankete Rusya'nın 46 bölgesinden 1600 kişi katıldı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze de, 2016 yılında iç ve dış turizm piyasalarının 2 milyona yakın Rus turisti kaybettiğini açıklamıştı
 

 



Bu Haber 25.09.2016 - 09:47:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.