Ruslar bu sefer işin suyunu çıkardı: Koksaki salgını rüzgarla gelir mi?

Ruslar bu sefer işin suyunu çıkardı: Koksaki salgını rüzgarla gelir mi?
Ruslar şimdi de, Türkiye üzerinde Rusya'ya ulaşması beklenen sıcak hava dalgasının Koksaki virüsünü de beraberinde götürüp götürmeyeceğini tartışıyor.



Günlerdir Türkiye'deki otellerde Koksaki salgını olduğu haberleriyle çalkalanan Rusya'da bu sefer de Koksaki'nin Türkiye üzerinden Rusya'ya ilerleyen sıcak hava dalgasıyla ülkeye gelip gelmeyeceği tartışılıyor. TürkRus.com'da yer alan habere göre, meteoroloji uzmanı Yevgeni Tişkovets, ''Sıcaklar güneybatıdan, Türkiye’den gelecek. Bu hafta, yazın en güzel havası yaşanacak'' açıklamasını yaptı. Bu arada Rus Business FM, “Türkiye’den gelecek sıcak hava dalgası, Koksaki virüsünün de beraberinde getirme riskini taşıyor mu?” sorusunu ortaya attı.

Sıcak hava dalgasıyla birlikte Türkiye'den Koksaki virüsünün de Rusya’ya gelme ihtimalinin olup olmadığının sorulması üzerine uzman, “Bu virüslerin Rusya’nın merkezine ulaşması için, düzenli rüzgarların yanı sıra, havanın da kapalı olması gerekiyor. Ancak bu salgının bize ulaşmasını sağlayacak hava şartları tahmin edilmiyor. Bu ihtimal yok” dedi.

RUS DOKTOR: KOPARILAN YAYGARAYA ANLAM VEREMİYORUM

Rus Rossiyskaya Gazeta özellikle Rusyalı turistleri merakta bırakan virüs hakkında uzman görüşüne başvurdu.

Federal Tıp ve Biyoloji Ajansı FMBA'nın bulaşıcı hastalıklar baş uzmanı Vladimir Nikiforov "koparılan yaygaraya" anlam veremediğini söylüyor. Buna göre, yaz sezonlarında enterovirüslerin yol açtığı hastalıklar her zaman artma eğiliminde. Nikiforov bunun gibi 70 virüs olduğunu belirtiyor. Koksaki de bunlardan biri.

Koksaki genelde tatil bölgelerinde rastlanan bir virüs. Türkiye'nin yanı sıra İspanya, Portekiz, İsrail, hatta Japonya'da bile gözlenebiliyor. Nikiforov insanların kendilerine dikkat etmesi gerektiğini, ama hastalığın çoğu vakada bir haftada geçtiğini söylüyor.

'TÜRKİYE İNCELEME İÇİN RUS UZMANLARI AĞIRLAMAYA HAZIR'

Öte yandan, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor), Türkiye’nin Koksaki virüsü durumunun değerlendirilmesi için Rus uzmanları ağırlamaya hazır olduğu bildirildi.

Gazetem.ru'da yer alan habere göre, Rospotrebnadzor tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Rospotrebnadzor Türkiye ile durumun istikrara kavuşması için eylemlerin koordine edilmesi yönünde çalışıyor, diplomatik kanallardan uzman değerlendirmesi için ziyaret imkanı talebi gönderildi. Türk tarafı Rus uzmanları kabul etmeye hazır olduğunu kesin bir dille belirtti” denildi.

Açıklamada, 16 Ağustos tarihi itibarıyla özel açılan telefon hattına 900’den fazla aramanın geldiği, bunlardan 500’ünün hastalanan vatandaşlardan ve onların ailelerinden geldiği, 260’dan fazlasının tüketici haklarının korunması talebiyle geldiği belirtildi.



Bu Haber 17.08.2017 - 10:04:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.