Rus turizmcilerden açıklama: Gelişmeler sektöre nasıl yansıyacak?

Rus turizmcilerden açıklama: Gelişmeler sektöre nasıl yansıyacak?
Rusya Tur Operatörleri Derneği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, ve Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Basın Sözcüsü Irina Tyurina Rusya ile yaşanan son gelişmeleri yorumladı.


TurizmGüncel - Özel

Gelişmeleri umut verici olarak niteleyen Lomidze, bu durumun Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri nasıl değiştireceği ve tur satışlarının başlayıp başlamayacağı konusunda bir şeyler söylemek için Rusya’nın yanıtını beklemek gerektiğini ifade etti.

‘’TALEP ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE ESKİ HALİNE DÖNER’’

‘’Bu gelişmeler Rusya ile Türkiye arasında yaşanan turizm sorununun adım adım düzelmesi için bir umut olabilir.’’ Diyen Lomidze, Rusya’dan ilişkilerin yeniden eski haline dönmesi yönünde pozitif bir yanıt gelmesi durumunda, Rus turistlerin Türkiye talebinin çok hızlı bir şekilde eski haline geleceğini belirtti.

Lomidze açıklamasında ayrıca Türkiye’deki tatil bölgelerinin yalnızca Rus turistlere uygulanan yaptırımlardan dolayı değil, Avrupa’dan gelen talepteki düşüşten ötürü de büyük sıkıntı yaşadığını kaydetti.

TYURİNA: İLK UÇUŞLAR BİR İKİ HAFTA İÇİNDE YAPILABİLİR

Konuyla ilgili olarak bir açıklama da Rusya Turizm Endüstrisi Birliği (Rosturizm) Basın Sözcüsü Irina Tyurina'dan geldi. Tyurina açıklamasında, gelişmelerin olumlu seyretmesi durumunda charter uçuşların bir ay içinde organize edilebileceğini ve Türkiye'ye ilk uçuşların ise bir veya iki hafta içinde yapılabileceğini söyledi. Tyurina, ''Rusya turizm pazarında Türkiye'nin eksikliği büyük boyuttaydı. Bu yüzden büyük bir sevinç içindeyiz.'' açıklaması yaptı.







Bu Haber 27.06.2016 - 18:29:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.