Rus turistlerin favori tur operatörleri hangileri?

Rus turistlerin favori tur operatörleri hangileri?
Rus Uluslararası Finansal Araştırmalar Ajansı, Rus turistlerin favori tur operatörlerini açıkladı...



TurizmGüncel - Dış Haberler

Rus Uluslararası Finansal Araştırmalar Ajansı (NAFI), Rusya’daki tatil alışkanlıklarını inceleyen bir araştırmaya imza attı.
 
Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) resmi internet sayfasında yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 11 ‘i geçtiğimiz yıl tatilini bir tur operatörü aracılığıyla satın aldı.

EN POPÜLER 3 OPERATÖR
 
Araştırmaya göre, Rusya’da en fazla bilinen ilk 3 tur operatörü, halkın yaklaşık 3'te 1'i tarafından bilinme oranıyla sırasıyla Tez Tour, Coral Travel ve Pegas Touristik olurken; son bir yılda tur operatörü aracılığıyla tatil satın alanların yüzde 17’si tatilini Pegas Touristik’ten, yüzde 13’ü Tez Tour’dan ve yüzde 12’si Coral Travel’dan satın aldı. 
 
Araştırmaya katılanların yüzde 18’i Natalie Tours markasını bildiğini ifade ederken, pazarın diğer oyuncuları Anex Tour, TUI Rusya, Biblio Globus ve NTK Intourist’in Rusya halkı içerisinde bilinirliği ise yüzde 10 oldu. Katılımcıların yüzde 43’ü ise adı geçen tur operatörlerinden hiçbirine aşina olmadığını belirtti. 
 
Rusya’da en fazla bilinen 15 tur operatörü arasında yer alan diğer operatörler ise Sunmar, Mouzenidis Travel, Pac Group, ICS Travel Group, Vedi Tour, Pax ve Space Travel oldu. 
 
Araştırmaya göre, seyahatini bir tur operatörü aracılığıyla satın alanların oranı en yüksek Rusya’nın merkez ve kuzeybatı bölgelerinde olurken, en çok tur operatörüne başvuran yaş aralığı yüzde 40’lık oran ile 35-44 aralığı oldu. 
 
Önümüzdeki süreçte tur operatörü vasıtasıyla tatile çıkmayı planlayanların oranının en yüksek olduğu bölgeler ise Rusya'nın Merkez, Kuzeybatı ve Ural bölgeleri oldu. 
 
NASIL SEÇİYORLAR?
 
Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 69’unun tur operatörü seçerken en çok dikkat ettiği konu fiyat olurken; aile ve arkadaşlarının  tavsiyesini dikkate alanların oranı yüzde 55, kişisel deneyimlerine göre hareket edenlerin oranı ise yüzde 54. 
 
Araştırma kapsamında 18 yaş üstünde 2 bin Rus vatandaşıyla yüz yüze görüşme gerçekleştirildi. Bu 2 bin katılımcı, Rusya Federasyonu’nun 46 bölgesinden ve 152 yerleşim yerinden seçildi. Araştırmanın hata payı ise yüzde 2.7 olarak duyuruldu. 



Bu Haber 14.04.2017 - 16:17:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • söyleyin de biz de bilelim 17.04.2017 - 02:17

    Rus tur operatörleri birliğinin açıkladığı araştırma diyor haberde. Neye göre uydurma diyorsunuz sayın turismos arkadaş söyleyin de doğrusunu biz de öğrenelim o zaman.

  • turismos 17.04.2017 - 10:37

    uydurma bir haber olmus , gercegi yansıtmıyor

  • Blackberry 15.04.2017 - 08:51

    Vaybe ne markaymış arkadaş şu Tez Tour, o kadar darbeye rağmen.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.