Rus turistler neden bağımsız turlara yöneliyor?

Rus turistler neden bağımsız turlara yöneliyor?
Rusya'da, iflaslar nedeniyle tüketicinin tur operatörlerine güveninin kalmadığı, bu nedenle de bağımsız turlara yöneldiği belirtiliyor.


TürkRus.com'da yer alan habere göre, yaşanan çok sayıda iflasın sektöre etkileri değerlendirilmeye başlandı. Uzmanların yaptığı değerlendirmelere göre, Rusya'da bağımsız turlara olan artış, sektördeki oyuncuları etkileyecek boyuta ulaştı.

Rusya’da tur operatörlerinin faaliyetlerindeki olumsuz gidişata rağmen yurt dışına giden Rusyalı turist sayısının azalmadığı belirtildi. Turist sayısının azalmamasındaki en büyük etkenin ise bağımsız turlara olan talebin yükselmesi olarak gösteriliyor.
 
Rusya’da sene başından bu yana tur satışları geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 25 azalırken, aynı dönemde bağımsız turistlerin sayısında artış olduğuna işaret ediliyor.
 
Örneğin Türkiye’ye giden turist sayısının geçtiğimiz haziran ayında yüzde 17 artarak 805 bin 300’e, temmuzda yüzde 20 artışla 805 bin 400’e, ağustosta yüzde 6 artışla 776 bin 600’e yükseldiğine dikkat çekiliyor.



Bu Haber 02.10.2014 - 09:59:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.