Rus turistler depremden nasıl etkilendi, iptal var mı?

Rus turistler depremden nasıl etkilendi, iptal var mı?
Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rus turistlerin Yunanistan ve Türkiye'yi vuran depremden sonraki tepkilerini tur operatörlerine sordu...



TurizmGüncel – Dış Haberler

Özellikle Kos Adası’nı ve Bodrum’u oldukça sert vuran deprem sebebiyle, vatandaşlar ile yerli ve yabancı turistler geceyi dışarda geçirmek zorunda kalmıştı. Deprem ve ardından gelen yüzlerce artçı sarsıntı paniğe neden olurken, yoğun hasar alan Kos’tan ayrılmak isteyen turistler havalimanında yoğunluk oluşturmuştu. Depreme Bodrum’da yakalanan tatilcilerin bir kısmının da ertesi sabah kenti terk ettiği haberleri gelmeye başlamıştı.

ATOR: İPTAL YOK

ATOR tarafından yapılan açıklamaya göre, Yunanistan ve Türkiye’de bulunan Rus turistlerden depremden etkilenen olmazken, bu zamana kadar herhangi bir iptal gelmiş değil. İleriye dönük tatil planlayan Ruslardan tur operatörlerine endişeli telefonlar gelse de, ilk gün oluşan ‘iptaller gelebilir’ endişesi yersiz gibi görünüyor.

‘TESİSLERDE AĞIR HASAR OLDUĞU İDDİASI DOĞRU DEĞİL’

ATOR’un deprem bölgelerindeki tur operatörü temsilcilerinden aldığı bilgilere göre, turistik tesislerde ağır bir hasar bulunmuyor. Depremin ikinci günü itibarıyla turistler otellerine dönerken, turistlerde panik havasının olmadığı, bu zamana kadar eve geri dönme talebinde bulunan kimsenin de olmadığı belirtiliyor.

Rus TourDom.ru’da yer alan haberde, bazı tesislerde ağır hasar olduğu, bu yüzden de tur operatörlerinin müşterilerini yakın destinasyonlardaki otellere kaydırıldığı iddia edilmişti. Haberde ayrıca tur operatörlerinin Rus turistlerden endişeli telefonlar aldığı ve bu durumun iptallere yol açabileceği belirtilmişti.

BIBLIO GLOBUS: MEDYA GÜRÜLTÜSÜ

ATOR’un bültenine konuşan Biblio Globus Genel Müdürü Irina Kostenko, şirket tarafından Yunanistan ve Türkiye’ye taşınan turistlerin tatillerine normal bir şekilde devam ettiğini açıkladı. ‘’Müşterilerimizden depremde yaralanan olmadı’’ diyen Kostenko, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

‘’Şu anda her şey sakin görünüyor ve turistlerin panik içerisinde olduğu iddiaları doğru değil. Turistik tesislerde hasar yok, geziler planlandığı gibi gerçekleştiriliyor ve tatilini erken bitirmek ya da ileriye dönük satın aldığı turu iptal etmek isteyen hiçbir müşterimiz olmadı.’’

Basın organlarında yer alan turistlerin erken dönmek istediği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirten Kostenko, bu haberleri ‘medya gürültüsü’ olarak tanımladı.

ANEX VE TUI MÜŞTERİLERİ DE TATİLLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Anex Tour tarafından yapılan açıklamada da benzer ifadelere yer verildi. ‘’Bölgedeki otellerde bir problem yok'' denilen açıklamada, ‘’Anex Tour müşterilerinden herhangi bir şikayet almadık. Otellerdeki temsilcilerimiz müşterilerimizle sürekli iletişim halinde, müşterilerimizi sürekli bilgilendiriyoruz’’ denildi.

TUI tarafından yapılan açıklamada ise, depremin sabahında bazı endişeli Rus turistlerden telefon aldıkları belirtildi. ‘’Şu anda durum normale dönmüş görünüyor’’ denilen açıklamada, ‘’Müşterilerimizi çok hızlı bir şekilde bilgilendirmeye çalıştık. Depremin hemen ardından bu tarz endişeler yaşanması normal ancak şu anda müşterilerimiz arasında tatilini yarıda kesmek ya da iptal etmek isteyen hiçkimse bulunmuyor.’’ ifadeleri kullanıldı.



Bu Haber 22.07.2017 - 19:08:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.