Rus turistin fiyat odaklı yaklaşımı sürüyor

Rus turistin fiyat odaklı yaklaşımı sürüyor
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 14 – 16 Mart 2017 tarihleri arasında Rusya'nın Başkenti Moskova'da 24'üncü kez gerçekleştirilen ‘MITT Moskova Uluslararası Turizm Fuarı’na ilişkin değerlendirme raporunu açıkladı. Rapora göre, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan kriz nedeniyle 2016 yılında büyük kayıp yaşanan Rusya pazarında 2017 yılına ilişkin görüşmeler MITT Moskova Fuarı’nda hız kazandı. Türk turizmcilerin yoğun ilgi gösterdiği Moskova Fuarı’nda Rusya pazarındaki yükseliş beklentisi öne çıkarken, ruble diğer para birimleri karşısında bir dengeye oturmuş olmasına karşın Rus turistin fiyat odaklı yaklaşımının sürdüğü görülüyor.



TÜRSAB tarafından hazırlanan MITT Moskova fuar değerlendirme raporunda, Rusya'nın ekonomisi, pazarın mevcut durumu ve Türkiye'nin pazardaki konumu analiz edildi. 

'RUS TURİST SAYISI 2014-2015 SEVİYELERİNE ULAŞACAK'
 
Rapora göre, 2017 yılında Rusya pazarında beklentiler şu şekilde:

- Hem Türkiye hem de Rusya merkezli hava yolu şirketleri iki ülke arasındaki uçuş planlamalarında genel olarak artışa gitmiş durumdalar. 

- Türk Hava Yolları Rusya’daki iki noktaya (Astrahan ve Novosibirsk) gerçekleştirdiği uçuşlara son verirken nisan ayı ile birlikte İstanbul’dan Samara ve Voronej’e uçmaya başlayacak. 

- THY ayrıca tur operatörleri ile gerçekleştirdiği anlaşmalar çerçevesinde nisan sonunda itibaren A330 tipi uçaklarla Moskova-Antalya hattında günde 4 sefer düzenleyecek. Söz konusu seferlerin ekim ayına kadar sürmesi planlanıyor. 

- Onur Air Rusya’da uçtuğu nokta sayısını 2017 yaz sezonu itibariyle 12’ye çıkartırken Atlas Global şirketinin Rusya’da sefer gerçekleştirdiği şehir sayısı 6’ya çıkacak. Pegasus Hava Yolları da Rusya’daki 3 noktaya uçuşlarını sürdürüyor. 

- Rusya’nın resmi hava yolu şirketi Aeroflot da Türkiye uçuşlarının frekansını arttırmış durumda. 

- Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin olumlu bir şekilde devam etmesinden en büyük faydayı görecek sektörün turizm olması bekleniyor. 

- Geleneksel olarak 'son dakika' rezervasyon eğiliminin öne çıktığı Rusya pazarında bu yıl erken rezervasyona ilginin geçtiğimiz yıllara nazaran yüksek seyrettiği belirtiliyor. 

- Türkiye’yi Rusya pazarında öne çıkartan unsurların en önemlisini fiyat/kalite dengesi oluşturuyor. 

'RUS TURİSTİN FİYAT ODAKLI YAKLAŞIMI SÜRÜYOR'

- Mısır’a yönelik uçuşların açılmaması Türkiye’ye yönelik talebi destekleyen bir diğer unsur. Ancak Rus makamlarından Mısır’a yönelik uçuşların yakın zamanda başlatılacağına ilişkin gelen açıklamaların hayata geçmesi fiyat odaklı yaklaşımı benimseyen Rus tüketicileri Mısır’a yönlendirebilir. 

- Tur operatörleri açısından Türkiye’yi cazip kılan unsurlardan bir diğeri Türkiye’nin charter uçuşlara sağladığı yakıt desteği uygulaması. 

- Tur operatörlerinin açıkladığı koltuk planlamalarına göre 2017 yılında Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısının 2014 ile 2015 yılı arasında bir seviyede olması öngörülüyor. 

- Ruble diğer para birimleri karşısında bir dengeye oturmuş olmasına karşın Rus turistin fiyat odaklı yaklaşımının sürdüğü belirtiliyor. 

- Geçtiğimiz yıl Rusya pazarında yükseliş yaşayan İspanya, İtalya, Yunanistan’a ilginin 2017 yılında nasıl seyredeceği de merak konusu. 

- Fuar süresince söz konusu ülkelerin stantlarına olan ilgi yüksek seviyede iken bu ilginin rezervasyonlara yansıyıp yansımayacağı merakla bekleniyor. 




Bu Haber 31.03.2017 - 11:40:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.