Rus tur operatörü kendi hava yolunu kurmayı planlıyor, Türkiye ve Mısır kilit

Rus tur operatörü kendi hava yolunu kurmayı planlıyor, Türkiye ve Mısır kilit
Thomas Cook'un Rusya ayağı NTK Intourist, kendi hava yolu şirketini kurmayı planlıyor. Şirketin son kararı almasında belirleyici faktörün ise Türkiye ve Mısır’ın durumu olacağı belirtiliyor...


 
TurizmGüncel – Dış Haberler
 
NTK Intourist Genel Müdürü Viktor Topolkaraev, şirketin kendi hava yolu şirketini kurmayı planladığını açıkladı. Rus Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) bültenine konuşan Topolkaraev, aşamalı bir şekilde ilerleyeceklerini ve son kararın alınmasında başta Türkiye ve Mısır’ın durumu olmak üzere pek çok faktörün etkili olacağını belirtti. 

SÜREÇ AŞAMALI İLERLEYECEK
 
Detaylı değerlendirmeler için bir danışmanlık şirketi ile anlaşan tur operatörünün bu adımı atması halinde, öncelikle mevcut hava yolu şirketleri altında faaliyet gösteren bir filo oluşturacağını belirten Topolkaraev, sonraki aşamada ise NTK Intourist’in kendi hava yolu şirketini kurmayı değerlendireceğini ifade etti. 

TÜRKİYE VE MISIR KİLİT FAKTÖR
 
Son kararın alınması sürecinde şirketin en büyük hissedarı Thomas Cook’un tecrübelerinden de faydalanılacağını belirten Topolkaraev, Türkiye ve Mısır’ın ise kararda kilit rol oynayacağını ifade etti.
 
Öncelikle yaz sezonunda Türkiye talebinin nasıl şekilleneceğini izleyeceklerini belirten Topolkaraev, destinasyona dönük charter uçuşlarının akıbetini de yakından takip edeceklerini kaydetti.  
 
Intoruist’in adım atmasındaki kilit faktörlerden bir diğeri ise Mısır’ın açılıp açılmaması. Mısır’ın açılmaması durumunda kış sezonunda uçakları doldurmanın mümkün olmayacağını belirten Topolkaraev, Mısır’daki gelişmeleri de çok yakından gözlemleyeceklerini ifade etti.

'1 MİLYON BANDI KRİTİK EŞİK'
 
Şirketin özel hava yolu şirketi kurmak için ekonomik fizibilite araştırmalarına şimdiden başladığını belirten Topolkaraev, ‘’Değerlendirmelerimiz sonucunda, pax sayımız 700-800 bandını geçmezse kendi hava yolu şirketimizi kurmanın anlamsız olacağı sonucuna ulaştık. Eğer 1 milyon bandına yaklaşırsak bu yolda adım atmayı düşüneceğiz.’’ şeklinde konuştu. 

TURİST TAŞIMACILIĞININ RUS HAVACILIĞINDA ÖNEMİ BÜYÜK
 
Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Taşıma Komitesi Başkanı Dmitry Gorin, Intourist’in bu hamlesinin Rus havacılık sektörünün ilgisini çekeceğini düşünüyor. Sektörde bir konsolidasyon yaşandığını ve Rusya’daki hava ulaşımının büyük ölçüde 5 hava yolu şirketi tarafından gerçekleştirildiğini belirten Gorin, ‘’Dolayısıyla, bu tür bir hamle küçük hava yolu şirketlerinin ilgisini çekecektir ve projenin bir parçası olmak isteyeceklerdir.’’ ifadelerini kullandı. 
 
Turist taşımacılığı Rus havacılık piyasasında önemli bir rol oynuyor. ATOR’un paylaştığı verilere göre, bazı hava yollarındaki turizm taşımacılığının payı, normal tarifeli uçuşların yüzde 30'una kadar ulaşabiliyor. 

'INTOURIST YETERLİ İŞ HACMİNE ULAŞTI' 
 
Rusya’dan turist taşıyan büyük tur operatörlerinin neredeyse hepsinin kendine ait hava yolu şirketine ya da kendi kontrolünde bir filoya sahip olduğunu belirten Dmitriy Gorin, buna örnek olarak Pegas Touristik, Coral Travel, Anex Tour ve Mouzenidis Travel’ı gösterdi. Gorin, kendine ait bir filosu olmasa da, Biblio Globus’un da neredeyse istisnasız olarak Rossiya Airlines ile çalıştığını belirtti. 
 
‘’NTK Intourist’in de kendi filosunu oluşturacak iş hacmine ulaştığını düşünüyorum’’ diyen Gorin, ‘’Tur operatörü bu adımı atarak uçuş güvenliği ve dakikliğini garanti altına alma; dolayısıyla turistlerin sadakatini ve işletme performansını da önemli ölçüde arttırma imkanına sahip olacaktır.’’ şeklinde konuştu. 
 



Bu Haber 30.04.2017 - 17:30:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.