Rus tur operatörlerinde Mısır otelleri korkusu

Rus tur operatörlerinde Mısır otelleri korkusu
Rusya ile Mısır arasında, tarifeli de olsa, uçuşların başlamasının ardından Mısırlı turizmcilerin beklentisi arttı. Sky News Arabia'ya konuşan Mısır turizm otoriteleri, bu yıl Rusya'dan 2 milyon civarında turist almayı hedeflediklerini açıklarken, konuya ilişkin değerlendirme yapan tur operatörleri direkt uçuşların başlaması durumunda söz konusu rakama ulaşılabileceğini belirtti. Operatörler ayrıca, Mısır'daki oteller konusunda endişeli olduklarını da dile getirdi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Sky News Arabia'ya konuşan Mısır turizm otoriteleri, bu yıl Rusya'dan 2 milyon civarında turist almayı hedeflediklerini açıkladı. Mısırlı turizm otoriteleri, Rusya'dan Mısır'ın Hurghada ve Şarm El Şeyh gibi turistik bölgelerine dönük charter uçuşlarının da 18 Mayıs'ta başlaycağı görüşünde.

RUS OPERATÖRLER: 2 MİLYONA ULAŞILABİLİR ANCAK...

Rus tur operatörleri ise charter uçuşlarının başlaması durumunda 2 milyon rakamına ulaşılabileceği kanaatinde. Ancak operatörler, iki yıllık kriz sürecinde mısır'daki otellerin servis ve kalitesinde gerileme yaşanmış oalbileceği konusunda endişeli.

MISIR'DAKİ OTELLER KONUSUNDA ENDİŞELİLER


Anex Tour Genel Müdür Yardımcısı Yana Muromova, Mısır'daki otellerin servis ve kalitesinde gerileme olması durumunda bunun talebi olumsuz yönde etkileyeceğini belirtti. Muromova, ''Krizle geçen iki yıllık bir sürenin ardından tur operatörlerinin bu yönde bir endişesi var.'' açıklamasında bulundu.

''DİREKT UÇUŞ OLMAZSA MISIR REKABET EDEMEZ''

Tez Tour'da benzer bir değerlendirme yapıyor. Şirket, sadece tarifeli uçuşlarla böyle bir rakama ulaşmanın pek mümkün olmayacağı görüşünde. Tarifeli ve sadece Kahire'ye yapılacak uçuşların ancak iş seyahatçileri ve bireysel seyahatçiler arasında rağbet göreceğini belirten Tez Tour Halkla İlişkiler Müdürü Liza Akhanova, ''Destinasyonlara direkt uçuş olmadığı müddetçe Mısır'ın Rusya'da diğer kitle turizmi destinasyonları ile rekabet ermesi zor. Mesela kışın Tayland, BAE, Dominik Cumhuriyeti, nisandan itibaren ise Türkiye ve Kıbrıs başlayacak. Mayıs ayından itibaren ise devreye İspanya, İtalya ve Yunanistan girecek. Ancak yılın ikinci yarısında bile Mısır'ın destinasyonlarına direkt uçuş başlarsa, bahsedilen rakamlar gerçekleşebilir.'' değerlendirmesinde bulundu.

Rus seyahat uzmanları ise Rusya'dan Mısır'ın turistik destinasyonlarına doğrudan uçak seferleri başlatılmasının yaz aylrından önce pek mümkün olmadığı kanaatinde.


Bu Haber 10.01.2018 - 16:05:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.