Rus tur operatörleri müşteriden 'kur farkı' istemeye başladı

Rus tur operatörleri müşteriden 'kur farkı' istemeye başladı
Ruble'nin dolar karşısında yaşadığı değer kaybı, tur operatörlerini harekete geçirdi. Rusya'da faaliyet gösteren tur operatörleri, daha önce sattıkları paket turlar için kur farkı talep etmeye başladı ve bunun da şikayetlere neden olduğu açıklandı.


TürkRus.com'da yer alan habere göre, Rusya'da yaşanan devalüasyonun seyahat pazarı üzerindeki etkileri derinleşiyor. Haberde, Rusya Turizm Ajansı (Rosturism) basın sözcüsü İrina Şegolkova'nın, "tur operatörleri rubledeki sert düşüş nedeniyle, önceki tarihlerde sattıkları paket turlar için ek ücret talep ettiğine dair vatandaşlardan gelen şikayetler giderek artıyor" açıklamasına yer verildi.
 
Bazı tur operatörlerinin de, örneğin 21 günlük tur paketinin süresini, yeni kurdan dolayı 14 güne indirme yoluna gitmesi tepki topladı.
 
Tur operatörlerinin bu hakkı olduğunu belirten Şegolkova, “Bununla ilgili yapılabilecek bir şey yok. Turistlerin kendilerinin karar vermesi gerekiyor. Tur paketinden vazgeçmeleri halinde yüzde 100 ceza ödeme riski ile karşı karşıyalar” dedi.
 
Rusya Turzm Endüstirisi Birliği basın sözcüsü İrina Turina ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eğer turistler tur paketinin parasının tamamını ödedi ise, anlaşmada belirtilmemesi halinde ek ödeme yapması söz konusu olamaz” diyerek tur operatörlerinin bu adımının olumsuz karşılandığını belirtti.



Bu Haber 19.12.2014 - 10:26:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.