Rus Tur Operatörleri Derneği: Umarız Türk oteller fiyat yükseltmez

Rus Tur Operatörleri Derneği: Umarız Türk oteller fiyat yükseltmez
Rusya Tur Operatörleri Derneği Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, Türkiye'de otelcilerin fiyatları yükseltmeyeceği ve Türkiye'ye giden turistlerin güvenliğinin sağlanacağı konusunda umutlu olduğunu söyledi.


Gazetem.Ru'da yer alan habere göre Gorin,"Şu anda Türkiye'deki otellerin doluluk oranları çok fazla değil. Dolayısıyla bizim turistlerimize yönelik fiyat artışına gidilmeyeceğini düşünüyorum. Ülkeyi ziyaret eden turist sayısında %30 düşüş olduğunu da dikkate alacak olursak, Türkiye'deki oteller sadece düşük fiyatla tatil imkanı sunmayacak aynı zamanda bizim turistlerimizin can güvenliğini de sağlayacak" dedi.

Putin ile Erdoğan'ın telefon görüşmesinde, Rusya Devlet Başkanı'nın Erdoğan ile  turistlerin can güvenliğinin sağlanması konusunu ele aldıklarını kaydeden Gorin, şöyle devam etti:

"Rus turistler ülkedeki durumu analiz edecek ve daha sonra tatile gidip gitmemeleri konusundaki kararlarını verecekler. Bildiğimiz gibi, geçen sene Tunus'taki terör saldırılarından sonra bizim vatandaşlarımız bu ülkeye gitmedi. Üstelik onlara bu konuda ne Dışişleri Bakanlığımız ne de Rosturizm tarafından yasak getirildi buna rağmen kendileri bu ülkeye gitmeme konusunda karar aldılar ve Tunus'a giden Rus  turist sayısında %82 düşüş oldu.

Türkiye'de tedirgin edici boyutta olaylar yaşanıyor. Bu olaylar sahil kentlerinde yaşanmıyor ama insanlar öldü. Bu büyük bir trajedidir. Türkiye, turistlerimizin can güvenliğini sağlayacağı konusunda açıklama yaptıktan sonra bizim insanlarımız bu ülkeye tatile gidip gitmeyecekleri konusunda karar verecekler."


Bu Haber 30.06.2016 - 09:50:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kerem 01.07.2016 - 01:37

    Oteller yükseltemez de incommingciler acenteler o indirimli fiyatları verir mi orası muallak !

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.