Rus siyasetçi ve turizmcilerden Türkiye turlarına ilişkin açıklama

Rus siyasetçi ve turizmcilerden Türkiye turlarına ilişkin açıklama
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rusya’dan Türkiye’ye turist akışının yeniden başlatılması için turistlerin güvenliğinin sağlanması gerektiğini açıkladı. Rus turizm endüstrisi birliği RST Başkan Yardımcısı Yury Barzıkin ilişkilerin yeniden kurulması için turistlerin güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirtirken, Rusya Devlet Duması Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komitesi Başkan Yardımcısı Ernest Valeyev de Türkiye’deki terör tehlikesinin azalmadığını ve Rusya’dan Türkiye’ye turizm turlarının yeniden başlaması konusunun hemen gündeme gelmeyeceğini ifade etti.


Son günlerde sıcak gelişmelerin yaşandığı Rusya'dan turların yeniden başlatılmasına dair bir açıklama daha geldi. Sputnik'in haberine göre, ATOR’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısının etkileriyle, turizm alanındaki ilişkilerin yeniden kurulması olasılığını ilişkilendirmek anlamsız. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ın özür mesajının ardından Türkiye’ye tur satışı yasağının kaldırılmasına yönelik bir karar alınsa da, bu karar tur akışının yeniden başlatılması için yeterli olmayabilir, zira turistlerin güvenliğinin sağlanması gerekiyor.”

Saldırının Türkiye turizmindeki durumu daha da kötüleştireceği belirtilen açıklamada “Rus turistlerin eksikliği iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin kopmasıyla açıklanıyor. Ancak güvenlik sorunları nedeniyle Alman, İngiliz turist sayısında da neredeyse iki katı düşüş var” ifadeleri yer aldı.

'MISIR İLE İLİŞKİLERİMİZ DAHA İYİ, AMA UÇUŞLARI BAŞLATMADIK'

Rus turizm endüstrisi birliği RST Başkan Yardımcısı Yury Barzıkin de Rusya ve Türkiye arasındaki turizm alanındaki ilişkilerin yeniden kurulması için turistlerin güvenliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Sputnik’e konuşan Barzıkin “Rusya ve Türkiye arasındaki turizm alanındaki ilişkilerin yeniden kurulması, büyük ölçüde Türkiye’de turistlerin güvenliğinin sağlanmasına bağlı. Nitekim Mısır’la ilişkilerimizin Türkiye ile daha iyi olduğunu görüyoruz, ancak hava yolu taşımacılığı hala yeniden başlatılmış değil” ifadelerini kullandı.

Dostane komşuluk ilişkilerinin sürdürülmesinin tamamen doğal ve gerekli bir süreç olduğunu belirten Barzıkin, “Bunlar turizm alanındaki ilişkilerin yeniden kurulması için yakından ilişkili şeyler, ancak risklerin azaltılmadan ve güvenlik sağlanmadan turist akışının yeniden başlatılması gibi bir durum söz konusu olamaz” dedi.

RUS MİLLETVEKİLİ: TURLARIN BAŞLATILMASI HEMEN GÜNDEME GELMEZ

Öte yandan, Rusya Devlet Duması Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komitesi Başkan Yardımcısı Ernest Valeyev de Türkiye’deki terör tehlikesinin azalmadığını ve Rusya’dan Türkiye’ye turizm turlarının yeniden başlaması konusunun hemen gündeme gelmeyeceğini ifade etti.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısıyla ilgili Rus RIA Novosti haber ajansına konuşan Rus milletvekili, öncelikle yaşanan olayla ilgili başsağlığı diledi. Rusya’dan turların yasaklandığı Türkiye ve Mısır’da terör durumunun devam ettiğini belirten Valeyev, bu iki ülkede terör tehlikesi seviyesinin azalmadığını söyledi.

Haberrus'un haberine göre, Valeyev sözlerine şu şekilde devam etti:

“Turistlerimize, bu ülkeleri ziyaret etmelerini yeniden önerme konusu şu anda gündemimizde yer almıyor. Evet, ilişkileri düzeltmeye çalışmak için Türk tarafından ilk adım gelmiş olabilir, fakat ne olursa olsun, bence, Rusya’nın bu konuyu gündeme getirmesi hemen gerçekleşmez, bu henüz erken bir soru.”



Bu Haber 29.06.2016 - 11:30:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.