Rus hükümeti yaptırımların kaldırılması için toplandı, turizm uyarısı yaptı

Rus hükümeti yaptırımların kaldırılması için toplandı, turizm uyarısı yaptı
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'den Rus turistlerin güvenliği için kapsamlı önlemler alınmasını beklediklerini duyurdu. Öte yandan, Rusya Başbakanı Medvedev, Türkiye'ye yönelik yaptırımları aşamalı olarak kaldıracaklarını açıkladı.


Rus Dışişleri'nden yapılan açıklamada, 'Rus tarafının Türkiye'yle olan turizm ilişkilerini tamamıyla yeniden başlatmaya hazır olduğu' belirtildi.

Sputnik'in haberine göre, "Diğer taraftan Türk yetkililerden Türkiye'yi turistik amaçlarla ziyaret eden Rusya vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için kapsamlı önlemler almasını bekliyoruz" denilen açıklamada şu uyarıya da yer verildi:

"Fakat tur operatörleri ve Rus turistler, Türkiye seyahatlerini planlarken sorumlu davranmalılar ve objektif olarak bakıldığında bu ülkede hala var olduğu görülen terör tehdidini dikkate almalılar."

RUS BÜYÜKELÇİ KARLOV: ANTALYA'DA HİÇ TERÖR EYLEMİ GERÇEKLEŞMİYOR

Bu arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov da "Türk tarafı Rus turistlerin güvenliğini sağlamak için gereken tüm önlemleri almaya hazır gibi görünüyor" dedi. Karlov, "Bu ülkede (Türkiye) gerçekleşen terör saldırılarına baktığınızda turistlerimizin gittiği Antalya'da hiçbir terör eylemi gerçekleşmediğini görüyorsunuz" diye ekledi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus turistlerin Türkiye'ye gitmesi önündeki kısıtlamaların kaldırılması için hükümeti görevlendirmesi ardından geldi.

RUS HÜKÜMETİ YAPTIRIMLARIN KALDIRILMASI İÇİN TOPLANDI

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen özür mektubu ve iki lider arasında yapılan telefon görüşmesinin ardından görevlendirdiği hükümet, Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırılması için toplandı.

Toplantıya başkanlık eden Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye'ye yönelik yaptırımların düzeltilmesi için teklifler hazırlanmasını istedi.

'TÜRKİYE'YE YÖNELİK YAPTIRIMLAR RUS ŞİRKETLERİN ZARAR GÖRMEYECEĞİ ŞEKİLDE KALDIRILACAK'

Yaptırımların aşamalı olarak iptal edileceğini belirten Medvedev, bunun Rus şirketlerinin zarar görmeyeceği şekilde yapılacağını kaydetti. Medvedev Türkiye'ye uygulanan gıda ambargosunun iptalinin ise ek çalışmalar gerektireceğini söyledi.

Ayrıca Medvedev, "Rus turistlerin güvenliği konusunda Türkiye'den garanti almamız önemli" dedi.


Bu Haber 30.06.2016 - 13:14:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.