Rus hava yolu şirketi Pobeda paket tur pazarına mı giriyor?

Rus hava yolu şirketi Pobeda paket tur pazarına mı giriyor?
Rus hava yolu şirketi Pobeda'nın 'Victory' ile paket tur pazarına girme niyetinde olduğu belirtiliyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rusya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Aeroflot'un yan kuruluşu Pobeda'nın paket tur pazarına girme niyetinde olduğu belirtiliyor. Pobeda'nın bu amaçla, şirketin web sitesi üzerinden paket tur satışının teknik alt yapısı için 11.5 milyon rublelik hizmet ihalesi açtığı belirtildi.



''Sistem, dinamik paket turun elemanları olan sigorta, otel, transfer, araba kiralama, gezi ve diğer hizmetlere izin vermeli'' denilen hizmet ihalesi şartnamesinde, sistemin spesifik tarihler için fiyat vermesi gerektiği kaydedildi.

YENİ BİR TUR OPERATÖRÜ MÜ KURULACAK?

Rus Tur Operatörleri Birliği tarafından konuya ilişkin olarak hazırlanan bültende, Rosturizm'in sisteminde ismi ''Victory'' (Zafer) olan bir tur operatörü kaydının bulunmadığı belirtildi. Projenin henüz planlama aşamasında olduğu kaydedilen bültende, ''Daha önce bu sistem ana taşıyıcı Aeroflot tarafından aynı isimle 2015 yılında denendi. Ancak Aeroflot yeni bir tur operatörü kurmak yerine, UTS Group'un ürünlerini sistemine koydu.'' bilgisi verildi.

''RİSK BÜYÜK, SORUMLULUK AĞIR''

Konuya ilişkin görüş bildiren seyahat uzmanları, Pobeda'nın paket tur macerasının da Aeroflot'unkine binzer bir şekilde yol alabileceği ihtimalini dışlamıyor.Pobeda'nın kendi paketlerini oluşturma ve bunları satmasının zor olduğunu kaydeden uzmanlar, tur operatörlüğünün çok büyük riskler ve sorumluluklar barındırdığına dikkat çekiyor.


Bu Haber 18.01.2018 - 09:53:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.