Rus ekonomisi toparlanıyor, Rusların yurt dışı harcamaları artıyor

Rus ekonomisi toparlanıyor, Rusların yurt dışı harcamaları artıyor
Rusya'da yayın yapan Vedomoti gazetesi, Rusya'da ekonominin giderek stabil bir hale geşmesiyle turistlerin yurt dışında yaptığı harcamaların da arttığını yazdı.



Vedomoti gazetesi, Rusya'da ekonomideki toparlanma ve halkın alım gücündeki nispi artış yaşandığını ve bunun da Rus turistik yurt dışı harcamalarında kendini gösterdiğini yazdı. TürkRus.com'un aktardığı habere göre gazete, Rusyalı turistlerin yurt dışı harcamaları sene başından bu yana ayda yüzde 33-46 arasında artış gösterdiğini savundu.

''AVRUPA TALEBİNDE BÜYÜK ARTIŞ VAR''

Vedomoti'nin haberinde uzun mayıs tatilinde AB ülkelerine gitmeyi planlayan Rusya vatandaşlarının sayısında geçen seneye göre ciddi artış olduğu belirtilirken, ''İtalya’da tatil yapmayı planlayanların oranı yüzde 105 artarken, bu artış Çek Cumhuriyeti için yüzde 109, Almanya için yüzde 82, İspanya için yüzde 71, Fransa için yüzde 144 olarak kaydedildi.'' denildi.

Global Blue verilerine göre, Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki harcamaları geçen ay yüzde 40 arttığını yazan gazete, Rusya Turizm Endüstirisi Birliği Basın Sözcüsü İrina Turina'nın ''yurt dışına çıkan Rusya vatandaşlarının sayısındaki artış harcamalara da yansıdı'' görüşüne yer verdi.

LOMİDZE: RUS TURİST KEMER SIKMAKTAN VAZGEÇMEDİ

Aksi fikirde olduğunu belirten Rusya Tur Operatörleri Birliği CEO’su Mayya Lomidze ise, “Rusya turistler kemer sıkmaktan vazgeçmedi. Tur satın almıyorlar, restoranlara gitmiyorlar, hediyelik eşya harcamalarını minimuma indirdiler, tax free geri ödemesini aktif olarak alıyorlar” dedi. Lomidze, Rusyalı ailelerin bugün yurt dışında haftalık ortalama harcamasının bin dolar civarında olduğunu söyledi.

RUBLE DOLAR KARŞISINDA DEĞER KAZANIYOR

20 Ocak 2016 tarihinde 81 rubleye kadar yükelerek tarihi bir rekor kıran dolar, geçen zaman içinde sürekli geriledi. Geçtiğimiz ay ''dolar 60 rublenin altını görür mü?'' tartışmaları yapılırken, bugün itibariyle 1 dolar 55 rubleye kadar geriledi. Rublenin dolar karşısında değer kazanması, Rus halkının tatil alım gücüne de olumlu etki ediyor.


Bu Haber 25.04.2017 - 11:09:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.