Rus büyükelçiden Türk turizmciye önemli çağrı

Rus büyükelçiden Türk turizmciye önemli çağrı
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, krizden turizm sektörünün büyük zarar görmeyeceğini iddia ederek Türkiye'deki Rus turist sayısının korunması yönünde Türkiye turizmcisine çağrı yaptı.


Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Rus turist için Türkiye'nin 1. sırada olduğunu ve bu sırayı kaybederse çok üzüleceklerini ifade etti. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Karlov, krizden turizm sektörünün büyük zarar görmeyeceğini belirtti. Karlov, "Turizm konusunda uzman değilim ama yanlış hatırlamıyorsam Türkiye’de son yıllarda turistik turların fiyatları her sene artıyordu. Enflasyon oranına göre daha yüksek bir şekilde artıyordu. Belki tur fiyatları biraz düşürülebilir. Daha önce turistlerimiz 10-12 günlüğüne geliyordu, belki 8-10 günlüğüne gelebilirler” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Karlov ülkesinde birinci sırada olan Türk müteahhitlik şirketlerine de Rus pazarını bırakmayın çağrısı yaptı. İki yıl içinde ekonominin düze çıkacağını belirten Karlov “Yoksa pazarı Çin kapar” diye uyardı.


Bu Haber 27.12.2014 - 10:33:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.