Rus bloggerlar ve Tunuslu otelciler birlikte bir rezalete imza attı

Rus bloggerlar ve Tunuslu otelciler birlikte bir rezalete imza attı
Tunus Turizm Bakanlığı'nın daveti ile bu ülkeye giden Rus bloggerladan Alena Pogrebnyak, otelden kovulduklarını, silahla tehdit edildiklerini ve telefonlarına el konulduğunu iddia etti. Otel yönetimi ise, olayın, bloggerların gruba dahil olmayan bir Fransıza aynı hakları sağlamak istemeleri nedeniyle yaşandığını açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

YouTube'da 26 dakikalık bir video paylaşan seyahat bloggeri Alena Pogrebnyak, Rusya'da gündem oldu. Kaldıkları otelden atıldıklarını, olayı kaydettikleri telefona el konulduğunu ve silahla tehdit edildiklerini iddia eden Pogrebnyak'ın videosuna, sosyal medyada 2 bini aşkın yorum yapıldığı belirtiliyor.



''REHBER KADINLARA DOKUNUYOR, KADINLARI KISKANIYORDU''

Olayın, üç bloggerin PR turuna katılmaması üzerine başladığı iddia ediliyor. Rus basınına yansıyan haberlerde, ''Bloggerlar ülkeye vardıklarında her şeyi çok sevdiler, oteller ve restoranlarla ilgili videolar hazırladılar. Ancak bir noktada sonra işler çığırından çıktı. Özellikle rehberin, kadın bloggerların bir kısmına anlamsız bir şekilde ve sürekli olarak dokunduğuna dikkat ettik. Bu adamla aramıza mesafe koymaya başladığımızda ise agresifleşmeye başladığını gördük. Aynı zamanda kadınların, 6 yaşında çocuğuyla seyahatte olan  Fransız turistle konuşmasını ve vakit geçirmesini ciddi şekilde kıskndığını fark ettik.'' diyor.

Sonrasında programın değiştirildiğini ve 5 yıldızlı otelden alınarak 3 yıldızlı bir otele yerleştirildiklerini ileri süren Alena Pogrebnyak, ''Bloggerlar bu durumdan şikayetçi oldular ve Rusya'daki organizatörü aradılar. Bunun üzerine yeniden 5 yıldızlı otele alındık. Daha sonra, rehberin 3 yıldızlı otel görevlilerine bizlerden 700'er dolar para alınmasını istediğini öğrendik.'' diyen Pogrebnyak, devamında şunları anlatıyor:

''FRANSIZI SİLAHLA TEHDİT ETTİLER''

''Asıl macera yeniden dönüş yaptığımız Royal Thalasso Monastir adlı 5 yıldızlı otelde başladı. Rehber, Rus bloggerlara adeta çivilenen Fransız'dan 700 dolar talep etti. Bloggerlar da bunu 'skandal' şeklinde kameraya kaydetmeye başladı. O sırada otel görevlilerinden biri Fransızı alarak konuşmak için dışarı çıkardı. Fransız, döner dönmez çocuğunu da alarak oteli terk etti. Daha sonra öğrendiğimize göre, Fransızı silahla tehdit etmişler. 26 dakikalık videoda, Fransız turistin açıklamaları da yer alıyor. 

''TELEFONUMUZU ALDILAR''

Daha sonra otelde küfürleşmeler ve tartışmalar devam etti. Otel müdürü bize kaba davrandı ve bunu da videoya çektik. Ancak telefonu elimizden aldılar. Videoyu sildikten sonra da telefonumuzu iade ettiler. O anda tek istediğimiz şey bir an önce Tunus'tan ayrılmaktı.''

OTEL YÖNETİMİ: DAVACI OLACAĞIZ

Rus blogger bu iddiaları dile getirirken, otel yönetimi ise farklı bir noktaya dikkat çekti. Otel yönetimi, ''Bloggerlar, gruba dahil olmayan bir Fransızı, kendi ekiplerine almak istediler. Onun da ücretsiz konaklamasını ve kendileri birlikte olmasını talep ettiler. Biz de bunun mümkün olmadığını, otelimizde konaklaması durumunda gecelik 700 euro ödemesi gerektiğini talep ettik. Bunun üzerine resepsiyona gelen bloggerlar yüksek bağırmaya başladılar ve olay çıkardılar. Videolardaki görüntüleri delil olarak sunarak kendilerinden davacı olcağız.'' açıklamasında bulundu.


Bu Haber 11.08.2018 - 13:15:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.