Rus basınından önemli iddia: Turiste karşılık Türk akımı

Rus basınından önemli iddia: Turiste karşılık Türk akımı
Rus basını, Rusya'nın Türk Akım projesine karşılık Türkiye'de tatile izin verdiğini iddia etti.


İki Türk bakanın Moskova'ya yapacağı ziyareti okurlarına ''Rusya, Türk Akımı projesine karşılık Türkiye’de tatile izin veriyor'' başlığıyla duyuran Moskovski Komsomolets gazetesi, iki yıl aradan sonra Rusya'ya Türkiye'den ilk defa böyle bir heyetin geldiği belirtildi.

TürkRus.com'un aktardığına göre Rusya, dondurulmuş olan enerji projelerinin tekrar hayata geçirilmesini istiyor. Haberde, bu projelerin 20 milyar dolar değerindeki Akkuyu nükleer santrali ve askıya alınan Türk Akım gaz boru hattı olduğu kaydedildi.

Haber analizde iki yıl aradan sonra Moskova’ya Ankara’dan bu düzeyde bir hükümet heyeti geldiği, Rusya için önemli olan dondurulmuş olan enerji projelerini hayata geçirmek olduğu vurgulandı. Bu projeler, 20 milyar dolar değerindeki Akkuyu nükleer santrali ve askıya alınan Türk Akım gaz boru hattı.

Haberde bu yılın ilk altı ayında iki ülke ticaret hacminin yüzde 43 azalarak 6,1 milyar dolarda kaldığı belirtilirken, “Turizmin geliştirilmesi, sebze ve meyve yasağının kaldırılması önemli konular ama Rusya için değil. Tarifeli seferle yapılıyor, charter yasağı yakında kalkacak, sebze-meyve yasağı yıl sonuna kadar kalkar ama domates ve salatalık yasak olmaya devam edebilir” denildi.


Bu Haber 25.07.2016 - 09:37:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.