Rus bakan açıkladı: En büyük engel terör tehdidi!

Rus bakan açıkladı: En büyük engel terör tehdidi!
Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'ye vizelerin kaldırılmasının önündeki en büyük engelin terör tehdidi olduğunu açıkladı.


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın tek taraflı olarak uygulamaya devam ettiği, Türk vatandaşlarına vize uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Lavrov vizeleri kaldırmak istediklerini ancak buna "terör tehdidi"nin engel olduğunu söyledi.



TürkRus.com
'da yer alan habere göre Lavrov, Cumartesi günü Moskova'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Lavrov, "Vizesiz rejime doğru hareket edilmesiyle ilgileniyoruz. Buna engel olan, terör tehdididir. Bunun için istihbarat (güvenlik) servislerinin yabancı teröristleri ve savaşçıları takip etmek için ortak çalışmalar yürütmesi gerekiyor" dedi.

Rus bakanın bu sözleriyle, Suriye'deki iç savaştan kaçan, özellikle IŞİD cephesinde savaşan militanları kast ettiği belirtiliyor.

''VİZESİZ REJİMDEN FAYDALANACAK İNSANLARIN SAYISINI ARTTIRMAK İSTİYORUZ''

Türkiye vatandaşlarına yönelik vize uygulamasına ilişkin soruyu yanıtlayan Lavrov, Rusya’nın vize konusunda bazı somut adımlar atılmasına yönelik teklifini geçen haftalarda ilettiğini belirterek, "Türkiye için vizesiz rejimden faydalanabilecek kategorileri genişletmek istiyoruz" dedi.

Öncelikle hizmet pasaport sahiplerine, sonrasında da uluslararası taşımacılıkta çalışan uzun mesafe şoförler için vizesiz rejime dönülmesini önerdiklerini kaydetti.


Bu Haber 30.04.2018 - 09:27:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.