Ruble yükseldi, iç turizm düştü, Türkiye yeniden zirvede...

Ruble yükseldi, iç turizm düştü, Türkiye yeniden zirvede...
Rusya’da turistlerin yurt içine ve eski Sovyet coğrafyasına olan talebi azalırken, başta Türkiye olmak üzere diğer yurt dışı destinasyonlarına olan ilgi ise arttı.



TürkRus'un Kommersant gazetesinden aktardığı habere göre, Rusya’da turistlerin ekonomik kriz döneminde yurt içi ve eski Sovyet ülkeleri sahillerine olan talebindeki artış, rubleye istikrar gelmesinin ardından, yerini düşüşe bıraktı.

En popüler seyahat sitelerinden Momondo'nun verilerinden derlenen habere göre, Gürcistan, Kırgızistan ve Moldova için yapılan uçak bileti aramalarında yüzde 16-19 düşüş kaydedildi. Rusyalı turistlerin Kazakistan’a ilgisi yüzde 15, Ermenistan’a ilgisi yüzde 1 azaldı. Türkiye’ye ve Avrupa ülkelerine olan talep ise artışa geçti.

Rublede yaşanan sert devalüasyon sonrası Rusya’da tatil için yurt içi ve eski Sovyet ülkelerinin sahillerini tercih eden turistlerin sayısında ciddi artış kaydedilmişti.

DÜŞÜŞÜN SEBEBİ TÜRKİYE VE AVRUPA

Momondo’nun yetkilileri, Rusya’da yurt içi ve eski Sovyet ülkelerinin sahillerine olan talpteki düşüşü, öncelikle Rusyalı turistlerin Türkiye’ye ve Avrupa’ya olan ilgisindeki artışa bağlıyor.

Sitenin verilerine göre, Rusya’da Antalya için yapılan uçak bileti aramaları bir yılda yüzde 59, İstanbul için yapılan aramalar yüzde 55, Dalaman için yapılan aramalar yüzde 225 arttı. Ülkede bu sene Türkiye’nin geneli için yapılan uçak bileti aramalarında ise yüzde 70 artış oldu.


Bu Haber 20.05.2017 - 10:25:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.