Ruble toparlanıyor, Rusya Maliye Bakanı'ndan önemli açıklamalar

Ruble toparlanıyor, Rusya Maliye Bakanı'ndan önemli açıklamalar
Rusya'da aralık ayında başlayan ve ayın ortasında tavan yapan rubledeki değer kaybı yavaş yavaş yerini toparlanmaya bırakıyor.


TurizmGüncel

Aralık ortasında 80 seviyesini gören dolar/ruble paritesi, hem Rusya'da hem de bu ülke ile ticari ilişkileri bulunan ülkelerde ciddi panik yaratmıştı. Rus Merkez Bankası'nın politik faizi bir anda yüzde 6,5 yükseltmesi de dolardaki yükselişi frenleyememişti.

1 DOLAR 52 RUBLEYE KADAR GERİLEDİ

Aradan geçen süre içinde rublede önemli toparlanma sinyalleri gelmeye başladı. Haftaya 55 seviyesinde başlayan ruble, dolar karşısındaki yükselişini sürdürüyor. 25 Aralık itibariyle 1 dolar 52 rubleye kadar geriledi. Bu seviye, 2 Aralık'tan bu yana rublenin dolar karşısında yakaladığı en yüksek seviye.

DEĞER KAYBI BİTTİ, GÜÇLENME DÖNEMİ BAŞLADI

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, rublede değer kaybı döneminin bitip güçlenme döneminin başladığını belirtti. “Baskıyı ilk hisseden ulusal para birimidir. Önce kendisi için yeni bir tavan bulur, sonra gerçek değerinin bu olmadığını anlar ve dengeye oturur. Rus rublesi hala değerinin altında” değerlendirmesini yaptı.

ÖNEMLİ SEKTÖRLERİN KREDİ FAZİLERİ DÜŞECEK

Ülkenin ekonomik çıkarları gereği yüksek faizin uzun süre devam ettirilemeyeceğini belirten Siluanov, Maliye Bakanlığı ve Rusya Merkaz Bankası'nın ortak bir çalışma yaparak ülkedeki önemli sektörlerin ve şirketlerin kredi fazilerinin düşürüleceğibi kaydetti. Silumanov, söz konusu çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanacağını da sözlerine ekledi.


Bu Haber 25.12.2014 - 20:53:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.