Ramazan'da doluluklarını artırmak isteyen oteller, neler yapmalı?

Ramazan'da doluluklarını artırmak isteyen oteller, neler yapmalı?
Son yıllarda Ramazan’ın yaz mevsimine denk gelmesi tesislerin o aylardaki doluluk oranlarını azaltmaya başladı. CloudArena’nın, bulut tabanlı otel, acente yönetim ve online pazarlama platformu HotelRunner’ın verileri bu dönem rezervasyon yapan yabancı turistlerin yüzde 52 kadarının sıcak Güney şehirlerini seçtiğini ortaya koyarken, yerli turistlerin yüzde 44’ünün hafta sonları İstanbul’a yakın yerlerde aileleriyle birlikte tatil yaptığını gösteriyor.

 
Yaz aylarına denk gelen Ramazan boyunca turistik tesislerin doluluk oranı azalıyor. Turizm sektörüne yönelik olarak geliştirdiği küresel çözümlerle konaklama tesisi, acente yönetimi ve dijital pazarlamasını kolaylaştıran, online rezervasyon deneyimini farklı bir boyuta taşıyan yenilikçi teknoloji platformu HotelRunner, Ramazan döneminde yaşanabilecek bu duruma engel olmak isteyen tesis sahipleri için öneriler sunuyor.
 
Çeşitli promosyonlar yaparak otellerin doluluk oranının azalmasına engel olunabildiğini söyleyen CloudArena Kurucu Ortağı Ali Beklen, özellikle Güney’deki tesislerin Ramazan döneminde yabancı turistlere odaklanabileceklerini söylüyor: “Yaza denk gelen Ramazan ayında Güney’deki turistik tesisler özellikle yabancı turistlerden rağbet görüyor. Yerli turistin azaldığı bu dönemde doluluk oranlarını sürdürmek isteyen tesis sahipleri fiyatlarını biraz indirerek veya oda ile birlikte havaalanı transferi, kahvaltı, günlük şehir turu gibi ücretsiz servisler vererek yabancı turistler için iyice cazip hale getiriyor.”
 
Beklen, Ramazan ayı süresince yerli turistleri çekmek isteyen tesislere ise, Ramazan’a özel etkinlikler düzenleyerek oruç tutanlara tatil seçeneği sunabileceklerini hatırlatıyor: “İftar ve sahur programları, özel menüler ve çeşitli promosyonlar Ramazan ayında yerli turistlerin tatile çıkmasını sağlayacaktır.” 
 
CloudArena’nın bulut tabanlı otel, acente yönetim ve online pazarlama platformu HotelRunner’ın verilerine göre yabancı turistler Ramazan’da ağırlıklı olarak sıcak bölgelerde deniz ve güneş tatilini tercih ediyor. HotelRunner üzerinden şimdiye kadar yabancı tatilcilerin yaptığı rezervasyonların yüzde 52 kadarı Kaş, Fethiye ve Kemer gibi Güney bölgelerini seçtiklerini HotelRunner yerli turistlerin ise yüzde 44’ünün Şile ve Ağva gibi İstanbul’a yakın bölgeleri seçtiğini ortaya koyuyor. Genelde 2 gecelik olan rezervasyonlar Cuma giriş Pazar çıkış şeklinde yapılıyor. Bu rezervasyonların büyük çoğunluğunun üç, dört ya da beş kişilik olması bunların aile rezervasyonu olduğuna işaret ediyor. 

HotelRunner, Ramazan ayında doluluk oranını daha da arttırmak isteyen tesislerin yapması gerekenleri 4 başlıkta özetliyor. 
 
1. Ramazan ayı tanıtımı
Tesisinizin web sitesinde, blogunuzda, e-mail yoluyla ya da sosyal medyada; tesisinizin Ramazan ayı promosyonlarını mutlaka duyurun. Yabancı turistler için bu aya özel yapılan gösteri ve aktivitelerin geleneksel dokuyu yaşamak isteyen misafirler için oldukça ilgi çekici olacağını vurgulayabilirsiniz.
 
2. Özel menüler
Ramazan ayında özellikle iftar ve sahur için özel menüler hazırlayın ve bu menülerin tanıtımını yapın. Yerli turistlerin ilgisini çekecek bu menüler aynı zamanda yabancı misafirlere Türk mutfağını tanımak için de bir fırsat olabilir. Yerel yemekler denemek isteyen yabancı turistler bu fırsat vesilesiyle tesisinizi ziyaret etmek isteyebilir.
 
3. Fiyat kampanyaları
Ramazan ayındaki doluluk oranınıza göre oluşturabileceğiniz fiyat kampanyaları tesisinizi yabancı misafirleriniz için cazip hale getirebilir. Ayrıca tatil yapmak için sakin zamanları tercih eden müşterileriniz için Ramazan ayı oldukça uygun bir zaman olacaktır. Web sitesi, blog, sosyal medya gibi kullandığınız dijital pazarlama araçları aracılığıyla misafirlerinizi bu konuda bilgilendirebilirsiniz. 
 
4. Ramazan aktiviteleri
Tesisinizde düzenleyeceğiniz Ramazan ayı etkinlikleri oruç tutan turistleri otelinize çekebilir. Bunun yanı sıra, bu tarz kültürel etkinlikleri deneyimlemek isteyen yabancı turistlerin de tesisinizi seçmesine yardımcı olabilir.
 


Bu Haber 01.07.2014 - 11:25:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.