Putin, Mısır uçuş yasağını kaldırdı, paket tur fiyatı ne kadar olacak?

Putin, Mısır uçuş yasağını kaldırdı, paket tur fiyatı ne kadar olacak?
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır'a dönük uçuşların yeniden başlamısını öngören kararnameyi imzaladı. Mısırlı turizmciler, Kahire üzerinden yapıalcak paket turların 650 dolardan başlayacağını açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Rus bir özel hava yolu şiketine ait yolcu uçağının düştüğü 31 Ekim 2015 tarihiden bu yana askıya alınan Rusya-Mısır uçuşları yeniden başlıyor. Ruya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır'a dönük uçuşların yeniden başlamasına ilişkin kararnameyi imzalarken, Mısır'ın turizm destinasyonları Şarm El Şeyh ve Hurghada'ya dönük uçuş yasağı şimdilik devam ediyor.



650 DOLARDAN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATILACAK

Rus Turizm Endüstrisi Birliği, Mısır turlarının şimdilik Kahire üzerinden yapılacağını açıklarken, Mısır Turizmciler Biliği Başkan Yardımcısı Mustafa Khelil, Kahire üzerinden yapılacak paket tur satışlarının 560 dolardan başlayan fiyatlarla satılacağını duyurdu.

Kararnameyle birlikte Rus tur operatörlerinin Mısır tatili satmalarının önündeki engellerin de kalktığı ifade edildi.



''CHARTER UÇUŞLARI İÇİN UMUT VERDİ''

İki ülke arasında uçuşların yeniden başlamasını RIA Novosti haber ajansına değerlendiren Rus Tur Opratörleri Birliği İcra Direktörü Maya Lomidze, uçuşların yenide başlamasının Rusya turizm pazarında bir kargaşaya yol açmayacağını belirtti. Kahire uçuşlarının başlamasının Mısır'ın resort bölgeleine uçuşların başlaması için umut verdiğini kaydeden Lomidze, şunları söyledi:

''ŞUBAT AYI ORTASINDA BAŞLAMASI BEKLENİYORDU''

''Mısır ile Rusya arasında hava ulaşımının yeniden başlaması, Kızıldeniz'deki turizm destinasyonlarına charter uçuşlarının başlaması için de umut verici bir gelişme. Çünkü, bilindiği üzere, iki ülke arasında uçuşların yeniden başlayacağı tarih için şubat ayı ortaları verilmişti ama ocak başında uçuşlar başladı.

''TUR OPERATÖRLERİ SAKİN BİR ŞEKİLDE KIZILDENİZ PROGRAMLARINI HAZIRLAYACAK''

Şu anada Rusya'da kış programları satılıyor ve sektörde büyük bir hareket yok. Tur operatörleri sakince Kızıldeniz programlarını hazırlayacak ve resort bölgelere uçuşların yeniden başlamasını bekleyecek.''




Bu Haber 05.01.2018 - 10:07:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.