Putin kapalı kapılar ardında yanıtladı: Vizesiz rejime dönülecek mi?

Putin kapalı kapılar ardında yanıtladı: Vizesiz rejime dönülecek mi?
Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye ile ilişkileri “normalleştirme” yolunda attığı hızlı adımlar büyük memnuniyet yaratırken, son günlerde en çok sorulan sorulardan birinin yanıtı da belli oldu: Vizesiz rejime kısa sürede dönülecek mi?


TürkRus'un haberine göre, birkaç gündür tartışılan bu konu, Putin’in dün Moskova’da Rusya’nın tüm büyükelçilerini topladığı yıllık geleneksel toplantıda yaptığı konuşmada gündeme geldi.

Putin, Türkiye konusuna basına açık kısmındaki konuşmasında kısaca değindi. Rus lideri Türkiye'nin Rusya'dan özür dilediğini, bu nedenle tarafların ilişkilerini yeniden başlatacağını söyledi. Putin şöyle konuştu:

"Ankara'nın düşürülen Rus bombardıman uçağı için özür dilediği biliniyor. Bu nedenle yakın zamanda ikili işbirliğinin yeniden başlatılması için önlemler alınacak."

VİZE KONUSU AYRI...

Ancak Putin’in kapalı kapılar ardında devam eden toplantıda Türkiye konusunda yeniden döndüğü öğrenildi.

Vedomosti gazetesinin  toplantıya katılan bir Rus diplomata dayandırdığı habere göre Putin vizesiz rejime dönülmesini şu an düşünmediklerini söyledi.

Diplomat konuşmanın o kısmını şöyle aktardı:

“Putin, Türkiye hakkında şöyle dedi: Bakalım, ekonomik ve politik alanda ilişkilerin nasıl yürüyeceğini görelim. Vizesiz rejimin durdurulması konusunda, krizin başında aldığımız karara gelince, onu iptal etmeyeceğiz. Çünkü bu güvenlikle ilgili bir konu dedi.”

Rusya, Türk vatandaşlarının turistik amaçla vizesiz seyahatine imkan veren uygulamayı 1 Ocak itibarı ile durdurmuştu. Türkiye ise Rusya vatandaşlarına vize uygulamamaya devam ediyor.

ÇAVUŞOĞLU BUGÜN SOÇİ'DE

Öte yandan, Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni bir sayfa açma hedefiyle dışişleri bakanları bugün Soçi’de bir araya gelecek. Mevlüt Çavuşoğlu ve Sergey Lavrov, 7 aylık krizin ardından nornalleşme sürecini başlatmak için masaya oturacak.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi çerçevesinde yapılacak zirvede iki bakanın, tazminat konusu dahil, tartışmalı tüm maddeleri masaya yatırması ve iki ülke devlet başkanının yüz yüze görüşmeleri için zemin hazırlaması bekleniyor.


Bu Haber 01.07.2016 - 09:41:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.